2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Zagrijano gledalište Doma kulture

- Marketing-spot_imgspot_img

Topliji Dom kulture omogućit će ugodan boravak kazalištarcima.

Ljubiteljima kazališne i filmske umjetnosti kojima je sisački Dom kulture često odredište u budućnosti je zagarantirano toplo gledalište, a kapute koje su uredno nosili sa sobom, sada mogu ostaviti u za to predviđenoj garderobi. Naime, u sklopu provođenja projekta energetske učinkovitosti Dom kulture dobio je kotlovnicu na plin, koja će prije svega osigurati ugodan boravak posjetiteljima, što se s onom nekadašnjom nikako nije uspijevalo. Jednako je važna činjenica, kazuje gradonačelnik Dinko Pintarić, da se ovim činom smanjuje emisija svih štetnih plinova u zrak, zaštićuje okoliš, a s druge strane postiže i željena ušteda. Dogodine bi i krovište Doma kulture trebalo dobiti novu toplinsku izolaciju, a vlasti Grada obećavaju i rješavanje problema grijanja u prostoru Kazališta 21. 
  Kad je riječ o programima Dom kulture Kristalna kocka vedrine, odnosno Gradsko kazalište Sisak, Baletni studio Učilišta Kazališta 21 i Plesni teatar, te Dramski studio i Amatersko kazalište do konca će godine sisačkoj publici ponuditi još šest premijernih izvedbi s čime se rijetko koje kazalište u Hrvatskoj može pohvaliti.
Tako je već u srijedu, 19. studenog planirana premijerna izvedba plesne predstave Iza zatvorenih vrata 2. Naime, nakon što se još 2002. godine o predstavi Iza zatvorenih vrata među kritičarima i redateljima govorilo da je riječ o jednoj od najcjelovitijih, najambicioznijih i najsloženijih predstava – projekata u produkciji kazališnih amatera Hrvatske, sama se po sebi nametnula pomisao da nekoliko godina kasnije ova predstava iznova oživi. Dodatna je specifičnost ovdašnjeg Plesnog teatra i Baletnog studija što se na repertoaru  nalazi čak osam aktivnih predstava s kojima domaći plesači mogu igrati u svakom trenutku, po čemu su zacijelo među amaterskim kazalištima jedinstveni u Hrvatskoj. Prije početka predstave, u 19 sati,  u Galeriji sv. Kvirina održat će se izložba kostima Igora Dobranića kojom se simbolično nastoji obilježiti 10 godina zajedničke suradnje Plesnog studija Doma kulture i ovog dizajnera iz Karlovca koji se u rujnu predstavio i londonskoj publici u sklopu Londonskog tjedna mode (London Fashion Week). 
U prosincu premijeru planiraju Dramski studio mladih s predstavom Ćelava pjevačica, potom Baletni studio Kazališta 21 s plesnom predstavom za djecu, Orašar, Amatersko kazalište koje pod redateljskom palicom Silvija Vadle priprema predstavu Policajci, a uskraćeni neće biti niti djeca za koju Gradsko kazalište Sisak priprema igrokaz s motivima irske narodne priče. Riječ je o predstavi Tko je najjači?, u režiji Vesne Kosec – Torjanac, koja će biti igrana na sam blagdan sv. Nikole, u Kazalištu 21.
Gradsko će kazalište Sisak svoju zadnju ovogodišnju premijeru imati 19. Prosinca i to predstavom Gost, redatelja Jasmina Novljakovića. Riječ je ujedno i o hrvatskoj praizvedbi suvremenog francuskog teksta Davida Pharaoa u prijevodu Sanje Ivić, ravnateljice Drame HNK u Zagrebu. Ova crnohumorna drama u kojoj glume Matija Prskalo, Vinko Štefanac i Slavko Juraga, progovara o problemu nezaposlenosti.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti