16 C
Sisak
Srijeda, 1 svibnja, 2024

Od petka Zakon o zabrani pušenja na snazi

Datum:

Marketing

Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda u petak je stupio na snagu. Tako je od petka zabranjeno širiti duhanski dim za radnog vremena osim u posebnim prostorijama, te u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama, dok će se u ugostiteljskim objektima moći pušiti još idućih šest mjeseci. Nakon tih šest mjeseci prilagodbe, od travnja 2009., i tamo će vrijediti potpuna zabrana, dok će okorjeli pušači svoju nikotinsku sreću morati potražiti  na ulici ili u svom domu.

Pojedinac koji ne bude mogao izdržati bez duhana, pa pripali cigaretu u zatvorenom javnom prostoru stanjit će svoju lisnicu za tisuću kuna, dok će se vlasnici ugostiteljskih objekata i poslodavci, koji budu takvo ponašanje tolerirali, kazniti cifrom od 10 do 20 tisuća kuna. Platit će kaznu i konobar ukoliko dopusti pušenje svojih gostiju i to od 500 do tisuću kuna.

Hrvatska broji oko 32 posto pušača, dok se 68 posto nepušača, istaknuo je više puta ministar zdravstva Darko Milinović, zakonom želi zaštiti. Ujedno se konzumente namjerava zakonskim zabranama potaknuti da se ostave loše navike.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Pronađeno tijelo nepoznatog muškarca

Jučer, 23. travnja, oko 15.30 sati, u mjestu Mlaka...

Srebro i dvije bronce za kickboxere sisačke Croatie

U Osijeku je 20.travnja 2024.  održano kickboxing Prvenstvo Hrvatske...

HGK – ŽK Sisak organizira radionicu Vaučeri za obrazovanje

HGK – ŽK Sisak organizira radionicu Vaučeri za obrazovanje,...

Uspješan nastup Karate kluba Croatia na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinskim Toplicama

U organizaciji Hrvatskog karate saveza- Odbora za Kyokushin karate...