Naslovnica Vijesti Pretrage u Vukojevcu zbog ubojstava u Zagrebu

Pretrage u Vukojevcu zbog ubojstava u Zagrebu

Na području  Vukojevca, jake policijske snage pretražile su u petak jednu obiteljsku kuću i prateće objekte u vezi sa ubojstvima Ive Pukanića i Nike Franjića u Zagrebu. U pretrazi je pronađena veća količina oružja koja je novinarima prikazana na tiskovnoj konferenciji Ravnateljstva policije. U četvrtak navečer u blizini te kuće uhićen je Darijo Anić (31) iz Susedgrada.Neslužbeno doznajemo kako je u četvrtak navečer na tom području u policijskoj potjeri uhićen jedan muškarac koji se u terenskom vozilu karlovačkih registracija kretao iz Zagreba prema Sisku. Kada je primjetio policiju ispred kuće pokušao je pobjeći na makadamsku stazu i napustio vozilo, no ubrzo je uhićen. Riječ je bilo o 31-nogodišnjem Dariju Aniću s područja Susedgrada. Objekat kojeg je policija danas pretražila je prije nekog vremena prodan, a prema riječima mještana ispred njega su proteklih mjeseci viđali brojni automobili raznih registarskih pločica. No, dodaju kako nisu zamjećivali da je netko u kući ikada noćio.

Ima li ova pretraga veze sa stanovitim Elvisom Hadžićem (34) koji je uhićen u Velikoj Kladuši zbog veze sa ubojstvom Ive Pukanića, a koji je, navodno, u rodbinskoj vezi i s jednim bivšim policijskim djelatnikom sa sisačkog područja nije nitko danas potvrdio.

Na, u petak, održanoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Ravnateljstva policije objavljeno je da je u operativnoj akciji kodnog imena “Balkan Express” za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića te udruživanje za počinjenje toga kaznenog djela podnesena kaznena prijava protiv pet osoba, trojice hrvatskih državljana, jednoga srpskog državljanina i jednog s dvojnim državljanstvom BiH i Hrvatske te više nepoznatih osoba.

Dvojica osumnjičenih u bijegu su i za njima je raspisana tjeralica koja nije javno objavljena. Krunoslav Borovec nije mogao potvrditi identitete osumnjičenika. Ipak, neslužbeno se doznaje da su u bijegu Bojan Gudurić, srpski državljanin, te Željko Milovanović koji ima s dvojno državljanstvo i podeblji dosje, a traži ga se i zbog ratnog zločina na području Baranje. On je bivši specijalac, pripadnik zloglasne Jedinice za specijalne operacije kojom je zapovjedao Milorad Ulemek-Legija.

Još su dvije osobe, 54-godišnji državljanin Crne Gore i 25-godišnji srpski državljanin kazneno prijavljeni jer su pomagali izvršiteljima ubojstva, pripremali njihov bijeg i financirali troškove. Zbog toga su se 29. listopada susreli s počiniteljima na benzinskoj crpki u blizini granice sa Srbijom kad su i uhićeni.

Na danas održanoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Ravnateljstva policije novinarima je prikazan i oružani arsenal zaplijenjen tijekom spomenutih pretraga stanova, kuća i vikendica, a u kojem je između ostalog bilo nekoliko automatskih pušaka, jedna malokalibarska strojnica i jedna puška “sačmarica” kakvom se koriste pojedine postrojbe specijalne policije. Pronađeno je i više stotina komada metaka, ručna bomba i jedna nagazna mina. Najveći je dio oružja zaplijenjen upravo u pretraženoj kući u Vukojevcu.

O naručiteljima iz policije nije se željelo špekulirati, već je rečeno da se kriminalistička obrada nastavlja jer je samo djelomičo završena.

Komentirajte