6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Davor Gobac u Rimskoj, Zubić vila u Dječjoj knjižnici

- Marketing-spot_imgspot_img

Večeras će, u 19 sati, u središnjem Odjelu Narodne knjižnice i čitaonice u Rimskoj ulici biti otvorena izložba slika frontmena Psihomodo popa Davora Gobca. Izložba se može razgledati do 11. studenog.“Gopčeva ulja i akrilici otkrivaju nam halo-efektom znane likove i događaje iz svijeta kakav nam je nametnut od natalnog postanka našom tzv. Kulturom i habitatom kao kulisom… Korespondirajući kroz aspekte artizma Davora Gopca sučeljavamo se s kompleksnim smjernicama proživljavanja vlastitog postojanja kao umjetničkog djela, s multimedijalnim izrazom kao načinom i purificiranim artističkim obrascima kao svrhom bitka. U tom smislu Gobac nam se gromoglasno obraća hiperrealističkim studijama vlastitog svijeta komprimiranih u panelima malih formata”.

(Izvor:www.zapresic.hr)

U 18 sati će u Dječjoj knjižnici biti odigrana  “Zubić vila”, predstava za djecu od 4. do 9. godine, u izvedbi Tirarteatra.

Predstava je inspirirana motivom Zubić Vile. Tko je vila i kako je to postala, gdje živi i zašto skuplja dječje zubiće te što sa njima radi neka su od pitanja na koja će djeci odgovoriti ova predstava. Pričajući im o svojem životu vila će djeci objasniti zašto je važno da su zubići uvijek čisti, bijeli i sjajni! Predstava je lutkarska, paravanska predstava, a taj je klasični medij idealan za dočaravanje bajkovitog svijeta vila i vještica te čarobnog prostota između mjeseca i zvijezda, dana i noći u kojima oni žive.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti