Naslovnica Vijesti Sisak Autocesta po planu, no odnosi u Gradu Sisku baš i ne

Autocesta po planu, no odnosi u Gradu Sisku baš i ne

Aktivnosti vezane uz izgradnju autoceste Sisak – Zagreb teku po planu, a gradnja će započeti u travnju iduće godine od lokacije Odranskog mosta u Sisku – izjavio je danas, nakon radnog sastanka predstavnika Grada Siska i Hrvatskih autocesta, predsjednik Uprave HAC-a, Jurica Prskalo.Na radnom sastanku, na kojem je HAC predao Gradu Sisku dokumentaciju za autocestu, sudjelovali su gradonačelnik Dinko Pintarić sa suradnicima te predstavnici Hrvatskih autocesta, sisačkog Općinskog suda, Zemljišno knjižnog odjela i Područnog ureda za katastar. Prskalo je naglasio kako je dobivena lokacijska dozvola za kompletnu trasu i upućen je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, te da će se sve sljedeće aktivnosti odvijati u dogovoru s gradonačelnikom Pintarićem i njegovim suradnicima. Nakon dobivanja svih potrebnih dozvola slijedi ugovaranje s izvođačima koji će graditi autocestu koja bi po planiranom trebala biti završena do mjeseca lipnja 2010. godine – zaključio je Prskalo.

Ono što je obilježilo tiskovnu konferenciju nakon sastanka jest nedolazak dogradonačelnika Veljka Novaka pred novinare. Naime, on je odbio sudjelovati tiskovnoj konferenciji s obzirom da mu protokol Ureda gradonačelnika nije dozvolio postavljanje pitanje predsjedniku Uprave HAC-a Jurici Prskalu. Dogradonačelnika Novaka zanimalo je da li se što namjerava poduzeti vezano uz peticije stanovnika Odre i okolnih mjesta kojima autocesta prolazi doslovce kroz dvorišta, te hoće li biti ikakvog odgovora na mnogobrojne zamjerke građana zbog niske otkupne cijene zemljišta. No odgovore od odgovornih u HAC-u danas nije bilo moguće čuti.

Prema nekim informacijama, ovo je samo nastavak previranja u gradskoj vlasti između HDZ-a i HSP-a vezano uz hvatanja pozicija pred lokalne izbore, no neslužbeno se najavljuje i mogućnost raskida nekih koalicija HSP-a i HDZ-a u Mjesnim odborima na području Grada Siska.

 

Vezani tekst http://www.sisak.info/?p=10002820

Komentirajte