6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Siščani uspješni u Zaprešiću

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisak – Mladi kyohuskinkai borci sisačkog KKK “Croatia”, Stefan Vedrina, Nikola Sever, Matko Kajgana i Patrik Veršić, okitili su se medaljama na Kupu grada Zaprešića 2008.

Natjecanje, u kojem je nastupilo 130 sportaša iz desetak hrvatskih klubova, 19. listopada 2008. organizirali su Karate klub “Škola ratnika” iz Zaprešića i Hrvatski kyohusinkai savez. Obzirom da se radilo o mlađim uzrastima natjecatelja, svi borci su imali zaštitne kacige, oklope i suspenzore, te je unatoč obilju “punih udaraca” turnir okončan bez ijedne povrede.

Karate klub „Croatia” iz Siska, pod vodstvom trenera Nenada Đurića i Dragoslava Krnjaića, zastupalo je osmero natjecatelja. Patrik Veršić, Nikola Sever i Matko Kajgana borili su se u kategoriji limača, Stefan Vedrina, Mario Vavro, Marko Krizmanić i Fran Nikić u kategoriji kadeta, a Dario Podolnjak u juniorskoj kategoriji.

Četvero Siščana kroz kvalifikacije su prošli glatko i ušli u krug kandidata za medalje. U konačnici, Patrik Veršić osvojio je brončanu medalju, a Nikola Sever i Matko Kajgana dospjeli su do srebra.
Najveći uspjeh postigao je kadet Stefan Vedrina. On je na putu do finala efektno savladao nekoliko, po konstituciji, snažnijih suparnika, a potom u samoj završnici visokim nožnim udarcima osvojio titulu najboljeg na turniru.

Kako se Kup Zaprešića bodovao i za konačni poredak u Hrvatskoj ligi, ovim rezultatima Siščani su najavili ozbiljnu kandidaturu za visoki plasman.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti