6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Uspjeh mladog sisačkog karatiste

- Marketing-spot_imgspot_img

Član ŠKK Sisak Igor Cvijanović četvrtu godinu za redom osvojio je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

PH u karateu za mlađe uzraste, u katama pojedinačno i ekipno, održano je 12. listopada u ŠD Peščenica u Zagrebu. Na natjecanju za ŠKK Sisak nastupili su: Doroteja Krtalić u kategoriji mlađih učenica (7-9 godina), Marin Knežević i Luka Rožić u kategoriji mlađih učenika, Hrvoje Rožić u kategoriji učenika (10-11 godina) te Igor Cvijanović u kategoriji mlađih kadeta (12-13 godina).

Potonji, ujedno i najtrofejniji predstavnik ŠKK Sisak, uspio je po četvrti put za redom osvojiti Prvenstvo Hrvatske. Konkurenciju mu je činilo 50-ak kvalitetnih suparnika, a u finalu se sastao s najčešćim protivnikom u borbi za zlato, Benjaminom Brechelmacherom iz KK Slavonski Brod. Mladi Siščanin ovog je puta ostvario superiornu pobjedu.

Luka Rožić, sve bolji i bolji mladi karatista, u svojoj je kategoriji pokleknuo u borbi za broncu i na posljetku se morao pomiriti s osvajanjem 4. mjesta.

Hrvoje Rožić, prošlogodišnji viceprvak, ove godine nije ponovio uspjeh. Razlog se krije, prema mišljenju njegova trenera Marijana Kosa, u nerazumljivim sudačkim odlukama.

Doroteja Krtalić svoju katu odradila je korektno, kao i najmlađi sudionik PH Marin Knežević, no trenutna razina izvedbe ne zadovoljavaju kriterije za više plasmane.

-Ostvarenim rezultatima smo zadovoljni, ali moram se požaliti na vrlo lošu organizaciju natjecanja koje se održavalo u premaloj dvorani i gotovo neregularnim uvjetima. To je sigurno utjecalo i na razinu rezultata. Hrvatski i Zagrebački karate savez morali su se više potruditi – zaključuje Marijan Kos iz ŠKK Sisak, ujedno i ugledni međunarodni karate sudac.

PH je okupilo 282 natjecatelja i 71 ekipu iz 47 klubova.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti