8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Djevojčica u noći odutala sa Odjela sisačke bolnice

Datum:

Marketing

Trogodišnja djevojčica E. T. odlutala je u petak navečer oko 23 sata s Pedijatrije OB dr. Ivo Pedišić u Sisku-donosi današnji Večernji list.Kako je njezina teta H. T. rekla za Večernji list, koja je kao medicinska sestra na tom istom odjelu radila gotovo godinu dana, malena E. T. na odjel je primljena te u petak navečer s dijagnozom opstruktivnog bronhitisa kako bi tijekom noći primala terapiju kisikom.

– E. je ustala iz krevetića, otvorila zaštitnu ogradicu, sobna vrata i izašla na odjelni hodnik – rekla je teta Večernjaku ono što je doznala od djevojčičina oca. Radila je, kaže, na odjelu pa zna da je bosonogo dijete koračajući kroz hodnik moralo proći kraj ambulante dežurne liječnice dr. Suzane Bitange.

– Nakon toga malena je otvorila vrata odjela i spustila se niza stube, dva kata niže, u bolničko predvorje – prepričava teta. Iz predvorja E. je prošla pokraj portira i izašla u bolničko dvorište.

– Odatle je krenula izvan ograde i izravno izašla na Strossmayerovu ulicu, jednu od najprometnijih u Sisku, kojom u tri traka velikom brzinom jure automobili – zgrožena je teta. Osim toga, upozorava, u petak navečer u Sisku izmjerena su samo dva Celzijeva stupnja, a bosonogo dijete, obučeno samo u laganu pidžamicu, s teškim bronhitisom, lutalo je u noći. Slučajni prolaznik vidio je bosonogu djevojčicu kako luta ulicom i o tome obavijestio policiju koja je dijete vratila na odjel.

– Ljutita sam jer sam medicinska sestra, a i radila sam tamo, pa poznajem sve djelatnice koje su u petak bile na dežurstvu – kaže teta. Dežurne sestre bile su Andrea i Jadranka.

– Andrea je mlađa osoba koja upravo završava višu medicinsku školu, a Jadranka je starija sestra, koja je i u vrijeme kada sam radila na odjelu samo rješavala križaljke, a sav ostali posao i brigu o djeci prepuštala je meni – tvrdi teta.

Zaprepaštena je time da je odjelni hodnik u to doba noći bio otključan jer tvrdi da pravila službe nalažu da odjeli koji skrbe o djeci koja već znaju hodati, po noći obavezno moraju biti zaključani.

– Kada sam ih pitala kako im se takvo što moglo dogoditi, odgovorile su mi da su imale hitan slučaj u ambulanti – priča teta.

Najviše ju je, kaže, razbjesnilo što joj kolegice danas ujutro, kada je došla posjetiti nećakinju, o događaju nisu ništa rekle. – Policija je obavijestila djevojčičina oca, a on mene – kaže teta.

U policijskoj upravi tvrde da su odmah nakon dojave otišli na mjesto na kojem je djevojčica zadnji put viđena. – Dobili smo dojavu oko 23 sata kako dijete hoda ulicom te da je viđena kraj bankomata, na izlazu iz bolnice – tvrde u policiji.Odmah su, kažu, izašli na intervenciju, no kada su stigli pokraj bolnice, djeteta nije bilo.

– Nazvali smo Pedijatriju, na kojoj nam je sestra, koja se nije željela predstaviti, rekla da je njezina kolegica primijetila da nedostaje jedno dijete na odjelu, pa ju je pošla tražiti i dovela je natrag – kaže Iva Hranitelj, glasnogovornica PU Sisačko-moslavačke županije.

Majka S. T. nije željela komentirati događaj, nego je samo s olakšanjem rekla: – Što je bilo, bilo je. Važno je da je moja kći dobro. Ne želim se vrtjeti u krugu. Moglo je završiti i gore.

Ravnatelj bolnice dr. Damir Pahić nije želio dati svoj komentar, iako je dežurna liječnica na odjelu te noći bila dr. Suzana Bitanga, protiv koje je još u veljači 2004. Općinsko državno odvjetništvo u Sisku podnijela optužnicu da je s dr. Dolores Petrović propustila pregledati i nadzirati jednogodišnjeg Andreasa Kolareca, koji je od posljedica zapletaja crijeva umro na Pedijatriji.

Djelatnici koje su novinari Večernjeg lista zatekli na odjelu kažu da su čuli za incident, ali prema njihovim informacijama, djevojčica nije izašla iz kruga bolnice na cestu. Prim. dr. Nenad Krvavica, koji je danas bio dežurni liječnik u bolnici, nije imao podataka o incidentu. Prenio nam je poruku ravnatelja bolnice dr. Damira Pahića da s obzirom na to da roditelji djevojčice ne žele davati komentare, ni on nema što za reći o tom događaju.

Možda vas zanima...

Uređenje nove sisačke knjižnice gotovo na jesen!?

Iz Grada Siska poručili su kako će već ove...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...