6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Ostavka Ivice Kindija u Gradskom vijeću?

- Marketing-spot_imgspot_img

Na posljednjoj sjednici sisačkog Gradskog vijeća nitko nije očekivao da će Ivica Kindi podnijeti ostavku, ili se barem tako činilo. No, on je zapravo samo pokuša podnijeti ostavku jer je ona odbačena zbog proceduralnih razloga. Kako je riječ o jednom od dvojice vijećnika, koji su prelaskom na stranu HSP-a i HDZ-a, promijenili vlast u Sisku, ponuđena Kindijeva ostavka na svoje nezavisno vijećničko mejsto pobudila je zanimanje. Sam Ivica Kindi nije bio previše razgovorljiv o ovoj temi.

“Ja bih bio najsretniji kada bih se povukao skroz iz sisačkog Gradskog vijeća i to zbog zdravstvenih razloga. Htio bih dati ostavku na vijećničko mjesto, ali ću se o toem dogovoriti sa ostalim članovima kluba nezavisnih vijećnika. Ako se oni ne slože s tim, htio bih onda barem svoj mandat zamrznuti barem do ožujka” – rekao je Ivica Kindi za Večernji list u  telefonskom razgovoru. Na dodatna pitanja o tome zašto mora nekoga pitati da da ostavku na svoj vijećnički neovisni mandat niej htio govoriti, rekavši samo da će se sve znati kad za to dođe vrijeme.

U Gradskoj vijećnici najavu njegove ostavke ne žele komentirati uz tvrdnje da je riječ o volji svakoga vijećnika da sa svojim mandatom radi što god želi i može.

No, zato je na nedavnoj tiskovnoj konferenciji o tome puno više rekao SDP-ovac Davorko Vidović, kojeg je Ivica Kindi posredno i skinuo s pozicije gradonačelnika Grada Siska. “Riječ je vjerojatno o raspadu trgovačkog ugovora između njega i njih. Očito da ugovor s početka prevrata, na čemu funkcionira i cijela sadašnja vladajuća koalicija u Sisku,  nije ispoštovan.” – rekao je Vidović.

Ostavka Ivice Kindija na Gradskom vijeću nije prihvaćena iz proceduralnih razloga, jer ju nije predao na vrijeme, to jest najmanje tri dana prije sjednice. Do kraja mandata morat će se održati još najmanje dvije sjednice Gradskog vijeća, od toga jedna i prije Nove godine pa će se vidjeti hoće li on ostati pri sadašnjem stavu da napusti Vijeće. Ukoliko da ostavku, njega će zamijeniti netko s liste Sisačko proljeće, no neće bitno utjecati na odnos snaga u Vijeću s obizorm da će HDZ i HSP i dalje imati većinu.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

1 KOMENTAR