6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Promocija monografije “Rukopisna ostavština Fabijana Kovača”

- Marketing-spot_imgspot_img

«Rukopisna ostavština Fabijana Kovača», monografsko izdanje rukopisne ostavštine sisačkog kroničara Fabijana Kovača bit će predstavljeno u četvrtak, 16. listopada s početkom u 12 sati u Gradskom muzeju Sisak.Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Mira Kolar Dimitrijević, prof. Đurđa Zorko i urednik izdanja Vlatko Čakširan.

U uvodnom dijelu govorit će se o Fabijanu Kovaču i njegovoj djelatnosti u gradu Sisku od kraja 19. stoljeća do njegove smrti 1961. godine.

U tom razdoblju bio je gradski činovnik i član brojnih građanskih društava te istovremeno bilježio sve važnije događaje o razvoju grada. Njegova rukopisna ostavština pohranjena je u Muzeju te će po prvi puta biti objavljena u cijelosti.

Inače, u Gradskom muzeju Sisak u pripremi je izložba numizmatike koja će biti otvorena krajem mjeseca, otpočela su arheološka istraživanja na lokalitetu Sv. Kvirin, a pred završetkom je arheološko istraživanje na uglu ulice I.K. Sakcinskog i Lovrićeve.

Od 1. listopada 2008. godine Muzej je počeo raditi prema zimskom radnom vremenu te je za posjetitelje otvoren od utorka do petka od 10,00 do 15,30 sati. Stari grad je od istog datuma zatvoren, ali ga grupe posjetitelja mogu obići uz prethodnu najavu. I Muzej i Stari grad organizirane grupe mogu posjetiti prema najavi i dogovoru i izvan navedenog radnog vremena te subotom i nedjeljom.

(sisak.hr)

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti