9 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Crna kronika 10./13. listopad

Datum:

Marketing

KRIMINALITET

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 24 kaznena djela, od
kojih je 11 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.

Deset kaznenih djela počinjeno je na području Siska,  šest na području Kutine, po tri na području Hrvatske Kostajnice i Sunje, te po jedno na području Novske i Petrinje.

Zabilježeno je osam krađa, šest prijetnji, četiri teške krađe, dva izbjegavanja carinskog nadzora te po jedno krivotvorenje novca, nasilničko ponašanje u obitelji, uništenje i oštećenje tuđe stvari te nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Od četiri teške krađe, od kojih je jedna u pokušaju, dvije su počinjene u mjestu Crkveni Bok, Općina Sunja. U vremenu od 04. do 12. listopada nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 59-godišnjaka, te iz nje ukrao usisavač i odijelo. U vremenu od 09. do 11. listopada provaljeno je i u obiteljsku kuću i dvorišne zgrade, vlasništvo 46-godišnjaka, ali iz njih nije ništa ukradeno. Teška krađa zabilježena je i u Popovači gdje je u vremenu od 26. rujna do 11. listopada nepoznati počinitelj, nakon što je razbio prozorsko staklo, provukao ruku te otvorio prozor kroz koji je ušao u kuću te iz nje ukrao televizorsku antenu i jednu bocu vina.
U noći 10./11. listopada provaljeno je u trgovinu u Turkulinovoj ulici u Petrinji  odakle je ukraden manji
novčani iznos iz otvorene registarske kase.

Postupajući po dojavi o nasilničkom ponašanju u obitelji policijski službenici Policijske postaje Sisak
utvrdili su da 46-godišnjak s područja Siska posjeduje automatsku pušku, koju drži u svojoj kući. Puška je
oduzeta, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog po Zakonu o oružju. Također je podnesen i optužni prijedlog zbog nasilničkog ponašanja u obitelji jer je dana 11. listopada u alkoholiziranom stanju verbalno
i fizički napao kćer.

Kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja u obitelji podnesena je protiv 22-godišnjaka s područja
Općine Popovača koji je dana 08. listopada u obiteljskoj kući verbalno i fizički zlostavljao nevjenčanu
19-godišnju suprugu, pri čemu ju je lakše ozlijedio. Protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog
nasilničkog ponašanja u obitelji.

Policija u Sisku podnijela je kaznenu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari protiv 34-godišnjaka koji je dana 11. listopada oko 20,40 sati u ugostiteljskom objektu u Sisku, pod vidnim utjecajem alkohola uništavao i razbijao inventar pri čemu se lakše ozlijedio. Temeljem Zakona o zaštiti osoba sa duševnim
smetnjama prevezen je na bolničko liječenje, a protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog remećenja
javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je 15 narušavanja javnog reda i mira, pet počinjenih na području Siska, četiri na području Kutine, tri na području Petrinje i po jedno na području Sunje, Novske i Gline.

U sedam događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a u četiri slučaja uslijedio je fizički sukob. Zabilježena su i dva slučaja glasne reprodukcije glazbe te po jedan slučaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službe dužnosti te isticanja slike i teksta neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu.

U ovim događajima sudjelovao je 21 počinitelj, od kojih tri pod utjecajem alkohola. Dva počinitelja su
zadržana u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama prevezen je na bolničko liječenje.

Policija je postupala u sedam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, četiri na području Siska, dva na području Kutine i jedno na području Petrinje, a u njima je sudjelovalo devetoro počinitelja, od kojih su tri uhićena te će biti dovedena na prekršajni sud.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća, pet na području Siska, tri na području Kutine, po dvije na području Novske i Hrvatske Kostajnice i po jedna na području Petrinje i Sunje. U sedam nesreća jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, a 12 ih je lakše ozlijeđeno. Sedam nesreća je za posljedicu imalo samo materijalnu štetu. U tri nesreće utvrđena je alkoholiziranost sudionika, a u dvije od njih osam osoba je lakše ozlijeđeno.

Dana 12. listopada oko 09,20 sati na 136-om kilometru autoceste A-3 dogodila se prometna nesreća u
kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život. Do nesreće je došlo kada je 31-godišnji državljanin Velike Britanije, upravljajući osobnim automobilom skrenuo u lijevo gdje je zahvatio zelenu površinu, nakon čega je naglo skrenuo u desno prešavši cijelu širinu kolnika, sletio na zelenu površinu gdje je probio zaštitnu ogradu, a potom desnom stranom vozila udario u panj. Nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici Nova Gradiška, gdje je utvrđeno da se radi o ozljedama opasnim po život, prevezen je u Traumatološku bolnicu u Zagreb.

OSTALI DOGAĐAJI

Dana 12. listopada oko 17,15 sati u polju u Radničkoj ulici u Sisku 75-godišnja žena je palila kukuruzovinu pri čemu joj je vatra zahvatila odjeću. Žena je preminula u vozilu Hitne medicinske pomoći, a danas će se na mjestu događaja obaviti očevid.

Možda vas zanima...

Useljeni stanari u županijsko naselje “Petrinia”

Župan Ivan Celjak uručio je u četvrtak ključeve korisnicima...

POZIV SVIMA: Ove subote obilježite Europski tjedan mladih u selu Hrastovica kraj Petrinje

Borakia Rural j.d.o.o. poziva sve zainteresirane da im se...

Ekipe Daj pet i Ledeni zmajevi iz Gline putuju na državnu završnicu Telemach Dana sporta u Rijeku

Školska sportska dvorana OŠ Gline okupila je osnovnoškolce na...

U rujnu bi trebao početi s radom dječji vrtić u Martinskoj Vesi

Radove na dječjem vrtiću u Strelečkom, prvom na području...