6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Subvencioniranje prijevoza studenata vlakom do Zagreba

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisačko-moslavačka županija pokreće subvencioniranje željezničkog prijevoza studenata s područja županije i to u iznosu od 50 posto prijevoznih troškova vlakom do Zagreba.” Zbog teške gospodarske situacije u Hrvatskoj pa tako i u našoj županiji, odlučili smo se na nove korake u financiranju i poticanju mladih u njihovom školovanju i izobrazbi.”- rekla je na tiskovnoj konferenciji županica Marina Lovrić pojasnivši kako se radi o subvencioniranju polovice cijene za mjesečne karte studentima koji s područja naše županiej putuju u Zagreb na školovanje.

Procjene govore da bi tu subvenciju moglo iskoristiti oko 450 studenata za što bi se iz Županijskog proračuna izdvajalo oko milijun kuna godišnje.

Županica Lovrić očekuje da će dodatnu pomoć pružiti i gradovi koji imaju želejzničku vezu sa Zagrebom, a tu se misli na Kutinu i Novsku s obzirom da već otprije Grad Sisak studentima sa svog područja subvencionira 30 posto iznosa mjesečne željezničke karte.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport, Ivan Lovreković, pojasnio je da će na jednoj od idućih sjednica županisjkog Poglavarstva biti pripremljena Odluka koja će definirati upute na koji će način studenti moći ostvariti te popuste, odnosno doći do potvrde za ostvarenje subvencija mjesečnih karata. Konkretno to, primjerice, znači da će studentima iz Siska mjesečna karta za vlak koštati 80 posto manje od stvarne cijene, odnosno umjesto 480 kuna plaćat će oko sto kuna.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti