Naslovnica Sport Ostali sportovi Karate: Pripreme za državno prvenstvo i upisi u KK Tigar

Karate: Pripreme za državno prvenstvo i upisi u KK Tigar

U subotu 04.10. Karate klub Tigar nastupio je na Karate Fest-u u Zagrebu. Devet natjecatelja kući se vraćaju sa četiri medalje, dvije zlatne, jednom srebrnom i jednom brončanom.Nastupili su: Mirna Đurić, Lucija Sever, Borna Poljak, Iva Dužić, Petra Sever, Ejla Poljak, Patrik Kraljević, Ana-Marija Ljubenković i Karlo Đurić.

U najmlađem ženskom uzrastu, mlađe učenice, nastupile su Mirna i Lucija, te su se bez dostojnog protivnika kroz četiri kruga natjecanja, na kraju međusobno sukobile u finalnoj borbi, u kojoj je Mirna izašla kao pobjednik i osvojila zlatnu medalju, a Lucija srebrnu.

Kod dječaka, mlađih učenika, svoje znanje je pokazao Borna. Iako je imao uvjerljive pobjede kroz dva kruga natjecanja, nažalost nije imao sreće za repasažnu borbu, te ovoga puta ostaje bez medalje.

U kategoriji učenica nastulile su Iva, Petra i Ejla. Zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj protivnici koja ipak pobjeđuje Ivu, Iva dobiva priliku za repasažnu borbu za treće mjesto, koju nažalost u samoj borbi za medalju nije dovoljno iskoristila.

Nastup Petre ovoga puta nije bio dovoljan za prolazak u drugi krug natjecanja.

Ejlin nastup sličan je Ivinom, pobjedivši pretkola u repasažnom nastupu, nažalost gubi u samoj borbi za medalju.

Kod dječaka, učenika, nastupio je Patrik. Dobar nastup probio ga je do drugog kruga natjecanja, ali nažalost ne prolazi i u treći krug.

U kadetkinjama nastupila je Ana-Marija. Utjecaj bolesti i trenutak dekoncentracije osjetio se u čitavom nastupu, što se u jakoj konkurenciji grubo kažnjava, te ostaje bez značajnijeg plasmana.
U borbama, u kategoriji učenika +54 kg nastupio ja Karlo. Zbog  pogrešne taktike, nažalost ovoga puta bez znacajnjeg uspjeha.

Posljednje dvije medalje ostvarene su u ekipnim nastupima. U mlađim učenicama Petra, Mirna i Lucija, u gotovo savršenom ekipnom nastupu osvajaju zlatnu medalju.

Druga ekipa je nastupila u kategoriji učenica i to u sastavu s Ivom, Mirnom i Ejlom.

Dobri nastupi dovode ih do polufinala, u kojim nažalost gube i ostaju na brončanoj medalji.

Ovim turnirom napravljene su posljednje javne pripreme “Tigrića” za državno prvenstvo u katama koje će se održati u nedjelju 12.10. u Zagrebu. Treneri Karate kluba “Tigar” prihvatili su ovaj turnir kao pokazatelj na što sve treba obratiti pozornost ovih posljednjih pet treninga prije prvenstva, kako bi prvenstvo odradili sa što većim uspjehom.

U tijeku su i upisi novih članova svih dobnih skupina u KK Tigar. Sve informacije mogu se dobiti ponedjeljkom u 20:00 u dvorani ŠRC Bazen ili na mobitel 098/9198482, 091/5467151

Komentirajte