Naslovnica Vijesti SMŽ Uhićen razbojnik iz pošte u Topolovcu

Uhićen razbojnik iz pošte u Topolovcu

Danijela Klasića, 32-ogodišnjeg profesionalnog kuhara i vlasnika sisačke Pizzerie Bolero  policijski službenici Odsjeka općeg kriminaliteta Policijske uprave sisačko-moslavačke i policijski službenici Policijske postaje Sisak sumnjiče da je počinio kazneno djelo razbojništva na štetu „Hrvatske pošte“, Poštanskog ureda Topolovac. Riječ je o vlasniku Pizzerie i Spagetherie Bolero za kojega se osnovano sumnja da je 12. kolovoza 2008. godine oko 10 sati u Topolovcu, u poštanskom uredu na Trgu hrvatskih dragovoljaca, počinio navedeno kazneno djelo na način da je obučen u crnu majicu dugih rukava, crnu trenirku i maskiran crnom majicom omotanom oko glave, te pokazujući drvenu palicu i plastični pištolj, neverbalnom prijetnjom primorao 34-godišnju zaposlenicu poštanskog ureda da mu preda novac.

Iz straha za vlastiti život ista je traženo i učinila te mu predala iznos od 124.000 kune u novčanicama raznih apoena, nakon čega je osumnjičeni napustio poštanski ured i udaljio se u nepoznatom smjeru.

Zbog sumnje u počinjenje ovog kaznenog djela 30. rujna na području Petrinje uhićen je osumnjičeni 32-godišnjak, te je provedenom kriminalističkom obradom isti u potpunosti priznao izvršenje ovog kaznenog djela.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku na više lokacija na području Siska i Petrinje izvršene su pretrage kojima su pronađeni odjevni predmeti koje je osumnjičeni nosio u vrijeme počinjenja kaznenog djela te sredstvo izvršenja, tj. baseball palica, kao i niz predmeta koje je kupio ukradenim novcem (automobil, mobitel, nakit i dr.), dok je veći dio novca iskoristio za vraćanje dugova i na kockanje.  Svi pronađeni predmeti, kao i protupravno stečena imovina od istoga su oduzeti.

Danijel Klasić je danas priveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.

Komentirajte