8.7 C
Sisak
Srijeda, 20 listopada, 2021

Kod Glinjanina nađeni oružje i cigarete

- Marketing-spot_imgspot_img

Policijski službenici Policijske postaje Glina dovršili su kriminalističku obradu nad 66-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Gline zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljene trgovine i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Dana 12. rujna 2008. godine izvršena je pretraga obiteljske kuće osumnjičenog 66-godišnjaka, kojom je prilikom pronađeno i oduzeto slijedeće oružje i streljivo koje je isti neovlašteno držao u svom domu: jedna automatska puška, pištolj, lovačka puška s glatkim cijevima, dvije puške s užlijebljenim cijevima te oko 700 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva. Također je od istoga oduzet oružni list i oružje koje je posjedovao temeljem tog oružnog lista.

Pretragom kuće kod osumnjičenog je pronađena i veća količina prehrambenih proizvoda koje je osumnjičeni prodavao bez potrebne dozvole za rad i prodaju, te je također pronađeno i 125 kutija cigareta raznih marki, s nadzornim markicama za izvoz Ministarstva financija Republike Hrvatske i nadzornim markicama Ministarstva financija Kosova. Isto je također od osumnjičenog oduzeto.

Zbog počinjenih kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i nedozvoljene trgovine protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na duhanske prerađevine Carinskoj upravi je proslijeđena obavijest o počinjenom prekršaju, kao i Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trgovini.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti