Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 16./17. rujan

Crna kronika 16./17. rujan

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih je 6 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.  Pet kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, dva na području Sunje, a po jedno na području Novske, Siska, Petrinje, Gline i Gvozda. Zabilježeno je pet krađa, dvije prijetnje i po jedna teška krađa, nasilničko ponašanje, zlouporaba čeka i kreditne kartice, uništenje i oštećenje tuđe stvari i krivotvorenje isprava.

Teška krađa u pokušaju zabilježena je u Voloderu gdje je u vremenu od 02. do 16. rujna nepoznati počinitelj nasilno otvorio podrumska vrata na vikendici, vlasništvo 69-godišnjakinje, ušao u podrum ali iz njega nije ništa ukrao.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, oba počinjena u Petrinji. Optužni prijedlog je podnesen protiv muškarca koji je verbalno i fizički napao suprugu na javnom mjestu, a protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog nasilničkog ponašanja u obitelji te kaznena prijava zbog upućenih prijetnji. Počinitelj je uhićen te će biti doveden na prekršajni sud. 

Također je optužni prijedlog podnesen i protiv dvoje počinitelja, 72-godišnjeg muškarca i 28-godišnje žene, koji su se verbalno i fizički sukobili na dvorištu.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji,  počinjena u Petrinji i na području Dvora. Oba počinitelja su uhićena te će biti dovedeni na prekršajni sud.

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, dvije na području Siska i po jedna na području Kutine, Petrinje i Novske. U dvije nesreće jedna je osoba teško, a tri su lakše ozlijeđene. U jednoj nesreći  koja je za posljedicu imala samo materijalnu štetu utvrđena je alkoholiziranost sudionika.

Jučer, 16. rujna oko 17,00 sati u Kutini na raskrižju Kolodvorske i Ulice K.P.Krešimira IV, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj su sudjelovali osobni automobil marke «Opel vectra», srebrne boje, kutinskih registarskih oznaka, i osobni automobil marke «Peugeot 206», aluminij boje, također kutinskih registarskih oznaka. Od siline udara Opel vectra se odbila i udarila u osobni automobil marke «Opel calibra» crvene boje, koji se kretao usporedno s njom, te je potom na zelenoj površini udarila i u prometni znak.

Kako su vozači «Opel vectre» i «Peugeota» izjavili da im je na semaforima bilo upaljeno zeleno svjetlo te na mjestu događaja nisu pronađeni svjedoci koji bi potvrdili koji je od sudionika prometne nesreće prošao na znak crvenog svjetla, ovim putem molimo očevice ili svjedoke da dojave pojedinosti koje bi pomogle pri utvrđivanju počinitelja ove prometne nesreće. Isto mogu dojaviti osobno u Postaju prometne policije Kutina ili putem telefona na broj 646-339.

Komentirajte