Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 12./15. rujna

Crna kronika 12./15. rujna

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 19 kaznenih djela, od kojih je 7 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.

Osam kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Hrvatske Kostajnice, po dva na području Kutine i Gvozda, a po jedno na području Novske i Petrinje.

Zabilježene su po četiri tjelesne ozljede i izbjegavanja carinskog nadzora, tri krađe, po dvije teške krađe i prijetnje te po jedno kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, uništenja i oštećenja tuđe stvari,
oduzimanja tuđe pokretne stvari i samovlasti.
Kaznena prijava zbog teške krađe podnesena je protiv nepoznatog počinitelja koji se u noći 13. rujna preko betonske ploče skladišnog prostora ugostiteljskog objekta u Hrvatskoj Kostajnici spustio u ograđeno dvorište, provalio ulazna vrata skladišta i iz njega ukrao novčani polog iz registarske kase i aparata za igru te utržak kladionice.

Teška krađa zabilježena je i u Košutarici, Općina Novska, gdje je u noći 13./14. rujna nepoznati počinitelj razbio staklo na trgovini mješovite robe, ušao u trgovinu te iz nje ukrao novac i neutvrđenu količinu cigareta i slatkiša.

Kaznena prijava i optužni prijedlog zbog zlouporabe opojnih droga podneseni su protiv maloljetnog Petrinjca, zatečenog u noći 14. rujna na ulici u Sisku u posjedu jedne ručno motane cigarete ispunjene mješavinom duhana i marihuane, tzv. jointa, te dva paketića sa ukupno 3 grama marihuane.

Policija u Kutini podnijela je kaznenu prijavu zbog oduzimanja tuđe pokretne stvari protiv nepoznatog počinitelja koji je dana 12. rujna iz dvorišta obiteljske kuće u Donjoj Gračenici pokrenuo i odvezao osobni automobil, marke <Yugo 45>, kojeg je vlasnik ostavio otključanog i sa ključem u kontakt  bravi. Automobil je pronađen u Voloderu i vraćen vlasniku.

Zabilježeno je 15 narušavanja javnog reda i mira, šest na području  Kutine, četiri na području Siska, a po jedno na području Sunje, Petrinje, Novske, Gline i Gvozda.

U deset slučajeva javni red i mir narušen je fizičkim sukobom pri čemu su četiri osobe lakše ozlijeđene. Zabilježena su i četiri slučaja vike i galame, dva slučaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti, te jedan slučaj vrijeđanja i omalovažavanja
moralnih osjećaja građana na javnom mjestu.

Optužni prijedlozi zbog remećenja javnog reda i mira podneseni su protiv 29 počinitelja, od kojih osam pod utjecajem alkohola. Četiri počinitelja su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji, a dva su uhićena i uz optužni prijedlog dovedena na prekršajni sud.

Policija je postupala u četiri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, dva počinjena na području Siska, a po jedno na području Petrinje i Novske. Dva počinitelja su uhićena te će biti dovedena na prekršajni sud, a jedan je zadržan u policijskoj postaji.

Na prometnicama su se dogodile 32 prometne nesreće, 13 na području Kutine, 7 na području Siska, po 4 na području Petrinje i Novske, 2 na području Gline i po jedna na području Dvora i Hrvatske Kostajnice. U 9 nesreća 14 je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u 23 nesreće nastala samo materijalna šteta. U devet nesreća sudjelovalo je 10 alkoholiziranih sudionika, a u njima su
dvije osobe lakše ozlijeđene.

Komentirajte