Naslovnica Vijesti SMŽ Županijskom Savjetu za europske integracije više novca od Ministarstva

Županijskom Savjetu za europske integracije više novca od Ministarstva

Tajnica županijskog Savjeta za europske integracije Tatjana Puškarić upoznala je članove toga tijela s odlukom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija kojom je radu Savjeta za 2011. godinu dodijeljeno 144.500 kuna, što je gotovo 50 posto sredstava više nego lani. Naime, u 2010. godina Savjetu je na raspolaganju bilo 100.000 kuna.

“Više sredstava nego prošle godine dobili smo zbog pozitivne ocjene izvješća o radu, a naš Savjet za europske integracije jedan je od najaktivnijih u Hrvatskoj”, rekla je Puškarić na 7. sjednici Savjeta za europske integracije Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije.

Savjet će i ove će godine nizom aktivnosti informiranja, educiranja i promidžbe nastaviti približavati proces europskih integracija lokalnoj i regionalnoj razini, posebice   u predreferendumskom razdoblju. Stoga je tijekom sjednice predstavljen i prijedlog obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna 2011 na području Sisačko-moslavačke županije, tijek aktivnosti projekta “EU Minds” financiranog sredstvima programa IPA INFO 2009, te anketa o edukacijskim potrebama u vezi s  procesom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji koja će uskoro biti provedena na području Županije.

Komentirajte