Naslovnica Sport Ostali sportovi Županijskim prvenstvom dominira sisačka “HVIDR-a”

Županijskim prvenstvom dominira sisačka “HVIDR-a”

Ekipno su po trinaesti puta najbolji bili Siščani ispred SK “PETROKEMIJA” dok su treće mjesto zauzeli seniori iz SK “NOVSKA”. I gotovo sve norme za državno prvenstvo ostvarili su streljači ŠSK “HVIDR-a SISAK”.

U sisačkoj streljani, 18.ožujka održano je županijsko prvenstvo u svim kategorijama serijskom zračnom puškom, a otvorio ga je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska i sisački dogradonačelnik Marko Krička.

Na prvenstvu nastupila su samo tri kluba: SK “PETROKEMIJA” iz Kutine, SK “NOVSKA” iz Novske i domaćini ŠSK “HVIDR-a SISAK”, a u njima 33 pojedinca koji su odgađali 34 meča.

Ostvareno je čak 17 normi za odlazak na državna prvenstva, a gotovo sve (16) ispucali su članovi sisačkog kluba.

Najbolji kadet je Tin Vujić. S osobnim rekordom 185 krugova produžio je naslov najboljeg županijskog kadeta za još jednu godinu. Drugi je bio Jakov Ivičinec, novi dečko koji vrijedno radi i također ide na državno. Treće mjesto je osvojio najmlađi klupski član Fran Krznarić sa 123 kruga.
Kadetkinje su nastupile samo dvije, a svoj prvi naslov županijske pobjednice osvojila je Mirta Ilijević sa 182 kruga. Druga je Marija Šafar iz Novske sa 160 krugova, rezultatom koji i nju vodi na državno prvenstvo.
Najbolja juniorka je Nikolina Knežić koja je premoćno osvojila titulu županijske pobjednice. Njenih 367 krugova su ujedno i najjači rezultat prvenstva. Druga je Mirta Ilijević sa 346 krugova i također ostvarenim pravom odlaska na državno.
U kategoriji juniora najbolje se snašao Josip Kaurić pogodivši 338 krugova. Uz naslov pobjednika pogodio je i normu za državno, kao i Antonio Lovrenović koji je sa dva kruga manje osvojio drugo mjesto.
U kategoriji seniorki nastupilo je 5 natjecateljica, sve iz domaćeg kluba i svih 5 imaju norme za predstojeće prvenstvo. Uz provjerenu ekipu Nikolina Knežić, Marina Mačković i Acs Natasha, norme su pogodile još Ivana Medved i Mirela Barišić, koja će prvi puta nastupiti na PH. Najbolja je bila Marina Mačković sa 360 krugova.
U kategoriji seniora nastupilo je 17 natjecatelja, a normu za državno imaju samo četvorica. Svoj prvi naslov županijskog prvaka osvojio je Dragan Krnjajić sa 363 kruga i potvrdio ono što se već dugo zna, da je najbolji klupski strijelac HVIDR-e. Drugo mjesto je osvojio Tihomir Ilijević s pristojnih 358 krugova, dok je treći Siniša Lovrenović sa 351 krugom. Normu za državno ima još i Hrvoje Orlić sa krugom manje od Siniše.

Ekipno su po 13. puta najbolji bili Siščani ispred SK “PETROKEMIJA” dok su treće mjesto zauzeli seniori iz SK “NOVSKA”.
U kategotiji veterana norme nije bilo potrebno dosegnuti, već sam nastup na županijskom prvenstvu vodi na državno. Nastupilo je 9 veterana, a najuspješniji je bio Ilijević sa 176 krugova. Novopečeni veteran Siniša Lovrenović osvojio je srebro sa 175, dok je Željko Orlić za broncu pogodio 163 kruga. Vrlo obećavajuća ekipa za ponovno osvajanje državnog prvenstva.
– Još nas čeka puno posla, a do juniorskog PH ima samo četrnaest dana. Uz to Mirta Ilijević i Nikolina Knežić već za sedam dana imaju juniorsko PH sa standardnim oružjem. Bit će naporno, ali dat ćemo sve od sebe za što bolje rezultate. – ističe vodstvo ŠSK “HVIDR-a SISAK”.

Komentirajte