Hitna ide kod Popeca za 9,8 milijuna kuna

Napisao: Datum: 21. travnja 2012.
hitna

Županijska skupština odlučila je kako će novi Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, u kojem će biti smještena hitna pomoć, biti na mjestu sadašnje auto kuće Lav auto Popec uz Novi most, iako je prvotno gradnja nove zgrade Zavoda bila planirana pokraj Jodnog lječilišta. No, od te opcije se odustalo jer županijska vlast smatra kako je kupnja postojećeg prostora bolja opcija.

Cijena koju će županija isplatiti Bernardu Popecu za kupnju poslovnog prostora je 9,8 milijuna kuna. Sam prostor je od strane Porezne uprave Sisak procijenjen na nešto više od 10 milijuna kuna, a od 9,8 milijuna kuna bit će plaćena i hipoteka Hypo banke na prostor u iznosu od oko 3,5 milijuna kuna.

Oporbeni HSS smatrao je kako je za kupnju objekta za Zavod za hitnu medicinsku pomoć trebao biti raspisan javni natječaj. Također je HSS ocijenio kako se s istim iznosom novca može urediti hitni prijem u Općoj bolnici, dok cifri od 9,8 milijuna kuna treba dodati još nepoznati iznos za privođenje samog objekta svrhi i njegovo opremanje.

“Prostor ćemo kupiti za 9,8 milijuna. Radi se o preko 2000 kvadrata ukupne površine, te oko 1100 kvadrata poslovnog objekta s kompletnom infrastrukturom. Ovdje će biti smještene ekipe hitne pomoći sa sanitetom. Dispečerski centar bit će u jednoj prostoriji s dva čovjeka i dva računala. Uredit ćemo ambulantu te postoji natkriveni prostor za vozila – objasnila je Jadranka Bertović, pročelnica odjela za zdravstvo dodavši kako se ova odluka može zakonski donijeti bez javnog natječaja.

 

Koristite ← → (strelice) za upravljanje

1 Komentar

  1. Hrvoje

    22. travnja 2012. at 16:38

    hm..lol !

    Dobar komentar. Vaše mišljenje ? Thumb up 18 Thumb down 4

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


1 − jedan =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>