Naslovnica Izdvojeno Županica osigurala većinu u Skupštini, stigao joj i novi prebjeg iz BUZ-a

Županica osigurala većinu u Skupštini, stigao joj i novi prebjeg iz BUZ-a

Županica Marina Lovrić Merzel osigurala si je većinu u Skupštini Sisačko-moslavačke županije.

Od ukupno 43 vijećnika SDP-ova koalicija ima 18, a podržali su ih HSP sa još 4 glasa vijećnika, te odmetnuta čelnica županijskog ogranka Bloka umirovljenici zajedno Sabina Ferderber, koja je na konstituirajućoj skupštini glasala suprotno ostalih članova, sada oporbene, koalicije HDZ, HSS, BUZ i HSP AS. Sukladno očitom ranijem dogovoru Sabina Ferderber je za “bijeg” nagrađena pozicijom zamjenice predsjednika Županijske skupštine, uz što ide i pristojna mjesečna naknada, a ne gine joj i nešto unosnih mjesta u raznim Upravnim odborima i vijećima, kao što je bilo s prebjezima iz proteklog mandata.

Za prijedlog SDP-a po kojem bi predsjednik Skupštine bio Željko Soldo (HSP), a zamjenici Mario Moštak (SDP) i Sabina Ferderber, glasalo je, dakle, ukupno 23 vijećnika. Laburisti su bili suzdržani.

Oporba je, kao svog kandidata za zamjenika predsjednika skupštine, koje po nepisanom pravilu treba pripasti oporbi, kandidirala dr. Miroslava Petračića, no to nije prošlo.

Zanimljivo je da je od svih SDP-ovih vijećnika u Skupštini za zamjenika predsjednika izabran SDP-ovac iz Velike Ludine, gdje je SDP imao uvjerljivo najslabiji rezultat na lokalnim izborima, dobio je manje od deset posto, pa ispada da se loši rezultati u SDP-u ipak nagrađuju određenim pozicijama.

Komentirajte