Naslovnica Vijesti Sisak Župan Žinić o prekidu prerade nafte u sisačkoj rafineriji

Župan Žinić o prekidu prerade nafte u sisačkoj rafineriji

Nakon što su saborski zastupnici MOST-a ispred sisačke Rafinerije prozvali ministra državne imovine Gorana Marića i sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića da su promijenili stav po pitanju budućnosti sisačke Rafinerije, župan Žinić je za Petrinjski radio poručio kako mogu kritizirati.

„Ali uvijek i sada govorim, nikada ništa nisam učinio da bi došlo do toga da se ugase određena radna mjesta, nego upravo suprotno. Od početka mog mandata u razgovorima sa sindikatima, s djelatnicima, direktorima i Upravom, uvijek smo tražili rješenje koje je najkvalitetnije i najbolje za Rafineriju“, rekao je uvodno Žinić za Petrinjski radio te dodao kako je nažalost većina postrojenja zastarjela, kao i sama tehnologija.

„Prodajom INA-e mađarskom MOL-u došlo je do određenih problema. Naravno da oni, kao većinski partner u INA-i, donose odluke koje su od njihovog interesa, a mi kao država, ukoliko uspijemo vratiti ta prava pod okrilje hrvatske države, onda ćemo moći i drugačije upravljati“, komentirao je Žinić, a prenosi portal53.hr. Župan je dodao i kako će i dalje njegov rad i njegovi nastupi ići u zaštitu radnih mjesta i očuvanje Rafinerije.

„Da li u nekom drugom obliku, to sam uvijek i govorio, vjerojatno da, jer na ovakav način poslovanja, teško da ova industrija može opstati na globalnom tržištu. Ja apsolutno prihvaćam kritike, ali župan nije taj koji odlučuje o ovom slučaju, odlučuje se na nekim drugim razinama. Ja sam uvijek uz radnike i želio bih da Rafinerija kao takva opstane u bilo kojem obliku“, poručio je Žinić.

Komentirajte