Naslovnica Vijesti SMŽ Župan skrivio prometnu nesreću

Župan skrivio prometnu nesreću

Župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić (HDZ) u četvrtak, 2. svibnja 2019. u prijepodnevnim satima, u 9.40, službenim vozilom je prouzročio prometnu nesreću na lokalnoj cesti, između Petrinje i Siska, u mjestu Brest, donosi net.hr

Potvrđeno je to redakciji net.hr u službenom odgovoru iz Sisačko-moslavačke županije, dok je iz Policijske uprave sisačko-moslavačke navedeno kako je nesreću prouzročio 59-godišnji muškarac koji je upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija koje koristi Sisačko-moslavačka županija. 

Iz Policijske uprave je objašnjeno da se župan “ulaskom u zavoj nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, na kojoj je prednjim lijevim dijelom svog auta udario u prednji lijevi dio osobnog automobila zagrebačkih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljala 58-godišnja vozačica.”

Iz županova ureda je odgovoreno da su on i vozačica iz drugog vozila odmah pozvali policiju koja je obavila očevid – i župan i vozačica iz drugog vozila nisu bili pod utjecajem alkohola.

Navedeno je da je prema procjeni policije ( a ne “stručnoj procjeni”) nastala materijalna šteta na oba vozila – oko 10 tisuća kuna. “Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 46. st.1., uz primjenu čl. 293. st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču koji je skrivio ovu prometnu nesreću je sukladno čl. 245. st.1. Prekršajnog zakona na mjestu događaja naplaćena novčana kazna”, navedeno je u policijskom dopisu. Iz županova ureda je poručeno da je on platio kaznu za prometni prekršaj “na licu mjesta”, a troškove štete na vozilima snosilo je osiguravajuće društvo.

Večernji list pak donosi kako je Škoda koju je župan vozio drugo vozilo u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije koje je u nepunih godinu dana sudjelovalo u prometnim nesrećama.

Prošlog ljeta službenu Škodu Octaviu 1.6 TDI, staru pet godina, je na službenom putu, oštetio HDZ-ov dožupan Ivan Celjak, koji je s njime u Mošćenici naišao na oštećenje na cesti. Na automobilu je nastala šteta koja je proglašena neisplativom za popravak te je vozilo prodano prije mjesec dana za nekoliko desetaka tisuća kuna, u paketu s druga dva otpisana županijska automobila.

Ove godine Sisačko-moslavačka županija, u Planu nabave, ima nabavu jednog službenog automobila vrijednosti 200.000 kuna.

Komentirajte