Naslovnica Vijesti SMŽ Župan s načelnicima i gradonačelnicima o školama, otpadu i zdravstvu

Župan s načelnicima i gradonačelnicima o školama, otpadu i zdravstvu

Formiranje nove mreže škola, rad zdravstvenih ustanova i sustav gospodarenja otpadom bile su teme o kojima su u Topuskom na radnom sastanku s gradonačelnicima i načelnicima općina razgovarali čelnici Sisačko-moslavačke županije.
 
Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec su u srijedu, 4. ožujka 2020. godine, u prostoru hotela „Petrova gora“ u Topuskom održali radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima općina Sisačko-moslavačke županije. Jedna od tema sastanka bila je formiranje nove mreže škola.
 
„Sukladno određenim potrebama, ali i novonastaloj situaciji, svjesni smo da na području naše županije neke škole, pogotovo područne škole, imaju sve manje učenika. To nisu vijesti koje nas raduju, no moramo racionalizirati poslovanje mreže škola i vidjeti što i na koji način napraviti vezano za naše škole u budućnosti“.- rekao je župn Žinić.
 
Tema je bila i problematika rada zdravstvenih ustanova na području jedinica lokalne samouprave.
 
„Na području naše županije imamo dvije bolnice. S nama su ovdje ravnateljica i ravnatelj Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača i Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak. Tu su naravno i ravnatelji domova zdravlja, dakle primarne zdravstvene zaštite. Znamo da je naša županija velikim dijelom ruralna i ima određenih pitanja i tema koje su bitne za unapređenje primarne zdravstvene zaštite. Želimo razgovarati o povišenom zdravstvenom standardu. Jedinice lokalne samouprave, vi načelnici i gradonačelnici, sudjelujete u sufinanciranju određenih potreba zdravstvene zaštite pa vjerujem da ćemo i to danas definirati“. – dodao je župan.
 
Razgovaralo se i o sustavu gospodarenja otpadom i radu RCGO Šagulje te CGO Babina gora čiji su predstavnici također nazočili sastanku.
Komentirajte