Naslovnica Vijesti Sisak Župan posjetio sisačku uspješnu tvrtku Lipovac – metal d.o.o.

Župan posjetio sisačku uspješnu tvrtku Lipovac – metal d.o.o.

Župan sisačko-moslavački Ivo Žinić, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem i ravnateljem županijske Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Tomislavom Dujmenovićem, posjetio je tvrtku Lipovac – metal d.o.o. koja posluje u obrtničkoj zoni u Ulici Nikole Tesle u Sisku.

Tvrtka koja svoju proizvodnju bazira na konstruiranju i usavršavanju medicinskih pomagala i medicinske opreme (kirurški stolci, stolovi za operacije, stolice za prijevoz pacijenata i sl.), osnovana je 1998. godine i u stopostotnom je vlasništvu obitelji Lipovac.

„Kao i obično, Božji putovi su čudesni. Pobjegao sam iz Banja Luke, bio par godina u Njemačkoj i nekim, stvarno „čudom“ došao sam i u Sisak, upoznao dobre ljude, pokrenuli smo lijepi „poslić“ i sad to sve, Bogu hvala, funkcionira. Radimo sve za jednu njemačku tvrtku koju smo upoznali dok smo još supruga i ja bili u Njemačkoj. Uglavnom, radimo samo po narudžbi i to visokokvalitetnu medicinsku opremu koja zahtijeva preciznost i točnost. Za sada smo zadovoljni. Sve što smo napravili, stekli smo svojim rukama. Nitko nam ništa nije poklonio, dao, ali nam je sve ono što smo odradili i isporučili bilo plaćeno“, ispričao je Josip Lipovac, vlasnik ovog malog uspješnog poduzeća.

Kako bi cijenom, kvalitetom i pravodobnom isporukom ostali konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu, konstantno ulažu u razvoj i opremu. Veliku pozornost pridaju i inovacijama, a za jednu su 2003. dobili i nagradu Hrvatske gospodarske komore „Zlatna kuna“.

„Paletu naših proizvoda čine uglavnom medicinska pomagala ili namještaj, poput operacijskih stolova i stolaca na kojima kirurzi sjede i rade na njima.“,dodaje Lipovac. Zajedno s njim i njegovom suprugom, tvrtka Lipovac – metal d.o.o ima 12 zaposlenih, s trendom daljnjeg povećanja broja zaposlenih.

No i ovdje se sve više osjeća nedostatak radne snage, pogotovo kvalitetnih majstora. Kakva je situacija, ilustrira možda i podatak da se za zanimanje bravara ove školske godine upisalo tek dvoje učenika, iz cijele županije. Oba su na praksi u tvrtki „Lipovac- metal“.

Nakon obilaska pogona, župan Ivo Žinić pohvalio je tvrtku i vlasnike kao primjer uspješnog poduzetništva u našoj županiji.

„Ovo je dobar primjer kako se i u Hrvatskoj i u našoj županiji i u ovom gradu može itekako dobro poslovati. Upravo zato smo i došli u ovu malu obiteljsku tvrtku s 12 zaposlenih koja proizvodi vrhunske proizvode svjetske kvalitete. Dakle, nije sve depresivno. Ima puno ovakvih malih, svijetlih primjera. Nema Željezare, nema ni Rafinerije u onom obimu kako je to billo prije dvadeset- trideset godina, ali imamo vrhunske stručnjake, imamo ljude koji to žele. Ova firma je u tih dvadesetak godina učinila doista jedno malo čudo i 99 posto svoje proizvodnje plasira van. Mi smo ovdje došli vidjeti i kakve su mogućnosti da možda u našoj budućoj bolnici dio opreme bude ovako visokokvalitetan, da proizvodi koji su sada u Njemačkoj ili negdje drugdje budu i u našoj bolnici“, rekao je Žinić.

Komentirajte