Naslovnica Vijesti SMŽ Župan o planovima u 2017.

Župan o planovima u 2017.

“Jedan od najvećih projekata Sisačko-moslavačke županije za 2017. godinu je pretvaranje bivše vojarne u Lađarskoj u zgradu sisačkog sveučilišta” –  rekao je župan Ivo Žinić predstavljajući katalog projekata Sisačko-moslavačke županije za iduću godinu.

Od Ministarstva državne imovine očekuje se, kaže Žinić, da vojarnu pokloni županiji kako bi se krenulo u osnivanje sveučilišta.

“Zasad imamo dva fakulteta, Metalurški fkultet u Sisku i Učiteljski fakultet u Petrinji. Potreban nam je treći, a rješenje je suradnja s Hrvatskim katoličkim sveučilištem, jer je OB dr. Ivo Pedišić proglašena njihovom nastavnom bazom” – rekao je župan.

U planu je u 2017. i stavljanje u funkciju i dvije poslovne zone, a radi se o poduzetničkim centrima u Novskoj i Glini. Nastavlja se, kaže Žinić, ulagati i u projekte iz poljoprivrede i energetske učinkovitosti, a jedan od velikih projekata koji bi trebao biti proveden u suradnji s Vladom Republike Hrvatske je i nastavak gradnje autoceste do Siska s mogućnosti produžetka.

“U razgovoru s premijerom dogovorili smo da u mandatu ove Vlade autocesta bude riješena sa svim infrastrukturnim objektima i mostovima preko Odre i Kupe”, rekao je Žinić, dodajući kako bi uz autocestu, boljoj povezanosti trebali pridonijeti i projekt brze ceste od Popovače preko Siska, Petrinje i Gline prema Slunju te projekt brze ceste od Siska preko Petrinje prema Hrvatskoj Kostajnici.

Žinić je naveo još projekt Muzeja braće Radić u Martinskoj Vesi, prijavljeni projekt nove forenzike u Popovači, luke Sisak, gradnje željezničke pruge Sisak – Petrinja i fotonaponske elektrane u Martinskoj Vesi.

 

Žinić je za slijedeću godinu istaknuo i projekt obrane od poplava. U suradnji s Hrvatskim vodama donesen je čitav niz mjera za 2017., a smo 2016. godine u obranu od poplava i izgradnju određenih projekata uloženo je oko 200 milijuna kuna.
Svi ti projekti omogućit će, kaže Žinić, daljnji razvoj županije.

Komentirajte
Podijeli objavu