Naslovnica Sport Ostali sportovi Zlato i dva srebra za karatiste sisačke Croatie

Zlato i dva srebra za karatiste sisačke Croatie

U organizaciji Odbora za kyokushin karate Hrvatskog karate saveza i domaćina Kyokushinkai karate kluba „Budo Ryu- škola ratnika“ Zaprešić, u subotu 12.listopada 2019. održan je tradicionalni karate turnir u katama i borbama, povodom dana Grada Zaprešića i Jelačićevih dana.

Natjecanje je održano u sportskoj dvorani OŠ „Ljudevita Gaja“, a prisustvovalo je stotinjak boraca iz desetak hrvatskih klubova, koji njeguju kyikushinkai, kontaktni karate.

Croatia SD iz Siska je nastupio u borbama u juniorskoj i kadetskoj kategoriji, u sastavu:
Ana Kukić u juniorskoj kategoriji, te Martin Hanzić i Erik Sejdinović u kadetskoj kategoriji.

Najveće iznenađenje trenerskom timu, Saši Smiljaniću,Nenadu Đuriću i Dragoslavu Krnjaiću, u kvalifikacijama je priredio debitant Martin Hanzić u kadetskoj kategoriji, nakon odlične pobjede
izborene agresivnim nastupom i proboja u finalni dio natjecanja, gdje je osvojio odlično drugo mjesto.

Isti rezultat je postigao njegov klupski kolega Erik Sejdinović, nakon kvalifikacija i produžetaka polufine borbe, usljed neriješenog rezultata, protiv Antonia Jakopovića iz Varaždina, koju je velikom borbenošću dobio Sejdinović.

U finalu je usljed povrede prsta Sejdinović izgubio meč, ali se okitio srebrenom medaljom.

Najuspješnija natjecateljica CROATIE je očekivano bila iskusna Ana Kukić, koja je u juniorskoj konkurenciji osvojila zlato prikazavši odličnu nožnu tehniku. Slijedeće natjecanje na kome će nastupiti karatisti CROATIE biti će sredinom studenog u Zagrebu.

Komentirajte