Naslovnica Sport Ostali sportovi Zlatni dečki Hrvačkog kluba Sisak

Zlatni dečki Hrvačkog kluba Sisak

Novi uspjeh hrvači Siska ostvarili su ovog vikenda u Koprivnici gdje je održan
vrlo jak međunarodni turnir za dječake grčko rimskim načinom.

Na natjecanju je sudjelovalo 411 natjecatelja iz sedam zemalja, a trener mladih sisačkih hrvača profesor Goran Plavec na turnir je poveo 9 provjerenih natjecatelja koji su održali kontinuitet osvajanja odličja. Osvojili su pet zlatnih medalja i jednu brončanu, što je u ovoj konkurenciji fantastičan uspjeh.

-Po kategorijama je bilo i po 23 hrvača te je bio pravi pothvat doći do odličja, a osobito do zlata. A zlatne medalje su, već po običaju, osvojili: Luka Malobabić, Martin Puklavec, Pavel Puklavec, Matija Crnković i Mihael Tominac, kojeg smo iz turnira u turnir čekali i konačno dočekali da se priključi “zlatnim dečkima”. On je veliki dobitak za našu momčad i svojim borbama, u kojima je suvereno pobijedio sve svoje protivnike, je opravdao očekivanja.

Na ovom turniru smo malo i eksperimentirali pa smo našeg najboljeg hrvača Karla Kodrića stavili u višu težinsku kategoriju, čime smo mu otežali posao i time malo pokvarili njegov niz osvajanja zlatnih medalja, ovaj puta je osvojio “samo” brončanu medalju.

Moram naglasiti da su još nastupili Stefan Zečević, koji je bio blizu osvajanja medalje ali je zbog ozljede morao predati meč. Također su nastupili još Marko Sofrić koji je osvojio peto mjesto i Rafael Šatović četrnaesto mjesto. – izvijestio nas je Goran Plavec o uspjesima svojih hrvača u Koprivnici.

-Ovo više nije slučajnost već kontinuitet koji traje već duže vrijeme. Hrvački klub u četrdesetoj godini svog postojanja stvara novu vrhunsku momčad od koje se u budućnosti očekuju i vrhunski rezultati i najbolji su promotori naše županije i našeg grada.
Nadamo se da će županijske i gradske vlasti prepoznati dobar rad i vrhunsku kvalitetu kluba i konačno isti svrstati u financijski rang kojem po kvaliteti i rezultatima pripada.
U ovom klubu se profesionalno radi, ali ni to neće vječno trajati bez odgovarajuće financijske potpore. Da je tomu tako, potvrđuju to i rezultati iz kojih je vidljivo da smo u mlađim kategorijama u vrhu države, a u seniorskom dijelu malo zaostajemo, samo iz razloga što nemamo novca radi kojeg naši najbolji hrvači odlaze u druge klubove.
Dakle, mi stvaramo hrvače, a drugi sa njima ubiru plodove našeg rada.
No unatoč svim teškoćama nastavljamo sa napornim radom i iz tjedna u tjedan nastavljamo sa
berbom medalja. – ističe predsjednik Hrvačkog kluba Sisak Željko Čulina.

Komentirajte