Naslovnica Sport ZLATNE TOP STEP Girls, parovima šest srebrnih i pet brončanih medalja!

ZLATNE TOP STEP Girls, parovima šest srebrnih i pet brončanih medalja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na 7. memorijalnom turniru Domagoj Nedug održanim u subotu 22.10. u Sisku u organizaciji domaćina ŠPK-a TOP STEP, nastupilo je 15 natjecateljica u pojedinačnom i grupnom natjecanju te 8 plesnih parova.

Članice ŠPK-a TOP STEP, Fani Svilikos, Elena Čačić, Nika Sikora, Ena Štimac Kušan i Valentina Josić osvojile su ZLATO u grupnom natjecanju s koreografijom Marijete Rimay.

Pojedinačno su plesale 9 plesova u kojima su prevladavala zlatna odličja.

Prvi put su nastupile i Arnela Živanović, Petra Kolar, Ema Vuković, Valentina i Ema Budak, Lara Ivkovčić, Nika Pavičić, Ana Ožegović, Katja Marić i Lucia Trtanj. Djevojke su svoje prvo pojedinačno natjecanje otplesale bez poteškoća osvojivši uglavnom srebra i bronce! Od njih deset novih natjecateljica proizaći će i dvije grupe za natjecanja kao i jedna zajednička formacija s 15 plesačica za daljnja natjecanja.

Na bodovnom dijelu natjecanja nastupilo je 8 sportskih plesnih parova.

Rok Markulin i Zara Ivičinec osvojili su kategoriji mlađih osnovaca dvije srebrne medalje.

Dominik Terzić i Eva Šprišić broncu u ST i 4.mjesto u LA plesovima.

U osnovcima Damjan Benko i Marta Šprišić osvojili su broncu u ST plesovima dok su 4.mjesto zaradili plešući prvi put svih 5 plesova u C kategoriji!

U mlađoj mladeži Luka Kovačević i Laura Terzić osvojili su brončanu medalju u ST plesovima i 4.mjesto u LA plesovima.

Dorian Fajferić i Nika Ivičinec osvojili su srebro u ST i broncu u LA plesovima.

Luka Peleš i Marija Vuletić osvojili su srevro u LA plesovima u kategoriji mladeži.

Noa Milković i Luka Tominac okitili su se srebrom u ST i broncom u LA plesovima.

U kategoriji odraslih Marko Šapina i Anja Alispahić osvojili su srebro u LA plesovima.

Večernji dio zasjenio je sve turnire u RH u proteklih deset godina prema riječima mnogih! Oduševljeni su bili svi od dogradonačeknika Marka Kričke, predsjednika Hrvatskog sportskog plesnog saveza Božidara Čavale, voditelja klubova, sudaca i naravno publike! Najveće oduševljenje zaslužio je nastup TOP STEP MAMA. Mame (njih 13) priremile su koreografiju uz pomoć Marijete Rimay na pjesmu Aint your mama i zaradile najveći pljesak! Nakon njih nogometaši Omladinskog pogona Segeste s trenerima Filipom Debelcom (koreografom), Marijanom Dužićem i Zdenkom Golemom. Večerni program popunjen je nastupima djece iz plesnog vrtića i pomladka iz Siska i Kutine, grupnom formacijom od 15 djevojčica, plesnom revijom odjeće za ples Top Step Design te gostima Plesnom udrugom Dijamant! Zahvale na ovogodišnjem turniru  primili su: Željko Vrđuka, Josip Mrgan i Mirela Peleš. Zahvaljujemo svim sponzorima koji su nas podržali.

„Uz stalnu postavu u klubu od ove godine imamo i pojačanje u Mihi Vodičaru, svjetskom prvaku u kombinaciji 10 plesova“ – rekla nam jeMarijeta Rimay, glavna organizatorica događaja koji čuva uspomenu na Domagoja.

Dodaje „Važno je reći kako smo na samom početku naišli na razumijevanje i potporu održavanja natjecanja u sportskom plesu u Zajednici sportskih udruga grada Siska i izvrsnoj suradnji i komunikaciji s Gradom.“

Puna SD Brezovica punim plućima upijala je ples, snagu, ljubav, pozitivne emocije plesača iz triju država koji su svojim dolaskom podigli Memorijal Domagoj Nedug na međunarodnu razinu! „Mnogi nas pitaju zašto ne organiziramo turnire višeg ranga, kao i prije, državna prvenstva i slično kad smo toliko vješti u tomu – odgovor je jasan – gubimo naziv Memorijalni turnir, a to nikako ne želimo!“ – kaže Marijeta Rimay

 

 

Komentirajte