Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2013 Žinić o “nepostojećim” projektima županice

Žinić o “nepostojećim” projektima županice

Na konferenciji za novinare, koja je održana u petak 24. svibnja 2013. godine na Željezničkom kolodvoru u Petrinji, kandidat za sisačko-moslavačkog župana Ivo Žinić osvrnuo se na kampanju njegove protukandidatkinje Marine Lovrić Merzel.

Upozorio je kako ona ne samo što kampanju vodi nepostojećim projektima, koji su otvoreni samo za medije i potrebe kampanje, već zbog želje da se zadrži na vlasti ugrožava ljudske živote. Žinić je naveo primjer pruge Sisak Caprag – Petrinja gdje nasilno počinu radovi iako se pruga nalazi u minski sumnjivom području. Iako je HCR razminirao uži pojas oko pruge on nije dovoljan za ozbiljne radove, a kako su dijelovi pruge i nedavno bilo poplavljeni nitko ne može jamčiti da je to područje potpuno čisto od mina.

„Svaki radnik koji zbog predstave gospođe Lovrić Merzel ulazi u to područje nosi glavu u torbi. Zanima me tko će, dogodi li se tragedija, obavijestiti obitelj- gospođa Lovrić Merzel, ministar Hajdaš Dončić ili premijer Milanović?Pitam se i kako Vlada i HŽ tako mirno gledaju sulude političke akrobacije svoje županice?“ naglasio je Žinić.

Dodao je i kako srećom na drugim navodnim projektima nema takvih problema jer su gradilišta potpuno prazna.
„ Sada je posve jasno da su predstave otvaranja bile samo jeftini trik kojim se stanovnike Sisačko-moslavačke županije pokušalo uvjeriti da ova županijska vlast nešto radi. Pozivam vas sve da sami pogledate oko sebe i uvjerite se što je doista učinjeno ili se  radi, a što je jeftin predizborni trik“ istaknuo je Žinić.

Gradonačelnik Petrinje  Željko Nenadić dodao je kako se već dugi niz godina zna da je pruga Petrinja-Sisak u potpunosti neisplativa. Istaknuo je i da je zadovoljan da su radovi na tome navodnome projektu zaustavljeni jer suluda je i opasna ideja da se radovi odvijaju u minski sumnjivom području.

Komentirajte