Naslovnica Vijesti SMŽ Željko Soldo polupao službenu Toyotu, pa otišao s mjesta nesreće

Željko Soldo polupao službenu Toyotu, pa otišao s mjesta nesreće

Sisačko-moslavačka županija ima novi skandal sa službenim automobilom. Naime, predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Željko Soldo (HSP) razbio je službenu Toyotu u prometnoj nesreći koja se dogodila navečer 30. studenog, donosi današnji Večernji list.

Pri tome nije zvao policiju, udaljio se s mjesta nesreće. U županiji su pokušali sve zataškati, a izgleda i popravak prebaciti na račun poreznih obveznika.

Željko Soldo, prema našim izvorima, vraćajući se s kolinja izgubio je kontrolu nad automobilom i s ceste pokraj sela Rajčići, nedaleko od Novske, skrenuo u kanal. Na službenoj Toyoti iz 2004. godine nastala je znatna materijalna šteta i nije bila u voznom stanju. Iako su o tome danima šutjeli i Soldo i odgovorni u županiji, jučer su cijelu priču potvrdili.

– Točno je, imao sam nesreću, ali sam se vraćao sa službenog obilaska braniteljske zadruge i sletio sam s ceste. Nisam vozio brzo, a u nesreći je oštećena lijeva strana automobila. Nastala je manja šteta. Nije nitko drugi sudjelovao u nesreći pa nisam zvao policiju. Zvao sam u županiju i rekli su da ne trebam nikoga obavijestiti. Ne vidim problem, ako se utvrdi moja odgovornost spreman sam platiti štetu potpuno – rekao je Soldo negirajući tvrdnje našeg izvora, koji nam je dojavio o nesreći, da je bio pijan i da je automobil toliko oštećen da ga se ne isplati popravljati.

No, postavlja se pitanje tko će uopće moći utvrditi eventualnu odgovornost vozača, tj. Željka Solde. Županija to do danas nije ni pokušala napraviti, a na naša pitanja kakva je šteta nastala na automobilu i tko će to platiti, odgovorila: “Županija nema obvezu izvješćivati javnost o takvim događajima”.

Dakle, policija nije izašla na uviđaj, ne može se znati je li Soldo vozio brzo, pod utjecajem alkohola, ili ne. U županiji od tada također ništa nisu poduzeli. Automobil je osiguran, no kod većine kasko polica piše da je kod oštećenja vozila u prometnim nesrećama, za nadoknadu štete, nužan policijski zapisnik.

Policijski nam službenici kazuju da je u slučaju nesreće s većom materijalnom štetom obvezna prijava nesreće policiji, a kažu nam i da je u ovom slučaju Željko Soldo vozio tuđi automobil, u vlasništvu županije, i da je bio dužan javiti policiji.

Ovako ispada da se sve to htjelo sakriti, a da županica Marina Lovrić Merzel čuva predsjednika županijskog HSP-a, ključnog partnera koji joj osigurava većinu u Županijskoj skupštini.

http://www.vecernji.hr/sredisnja-hrvatska/zeljko-soldo-razbio-sluzbenu-toyotu-i-pobjegao-s-mjesta-nesrece-910736

Komentirajte