Naslovnica Vijesti SMŽ Željko Nenadić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Petrinje

Željko Nenadić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Petrinje

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Grada Petrinje podržao je aktualnog gradonačelnika Željka Nenadića, ujedno i predsjednika Gradskog odbora stranke, za kandidata za još jedan mandat na čelu Petrinje. Time će Ž. Nenadić biti kandidat HDZ-a na lokalnim izborima 19. svibnja ove godine. Osim njega za ovu se poziciju  kandidirao aktualni zamjenik gradonačelnika Branimir Bešlić, no odbor je, većinom glasova, podržao kandidaturu Željka Nenadića.

Kako je priopćeno iz petrinjskog HDZ-a, Željko Nenadić je tajnim glasovanjem dobio povjerenje 17 od ukupno 24 člana Gradskog odbora.Istovremeno je Željko Tonković, dopredsjednik GO HDZ-a dobio podršku za kandidaturu za zamjenika gradonačelnika Grada Petrinje, sa samo jednim glasom protiv. Iz HDZ-a je priopćeno kako će se narednih dana započeti pregovori sa sadašnjim koalicijskim partnerima (HSS, HSP) “uz otvorenu mogućnost pregovora i s ostalim političkim
strankama koje podržavaju aktualne razvojne projekte koji se provode u interesu građana Petrinje ili se u narednom razdoblju planiraju pokrenuti u Gradu Petrinji.”

Odmah je stigla reakcija dogradonačelnika Branimira Bešlića koji je odlučio napustiti HDZ.

„Istupam iz članstva HDZ-a ponukan za mene ne primjerenom kandidaturom za gradonačelnika Petrinje Željka Nenadića, čovjeka koji ima prvostupanjsku presudu kazne bezuvjetnog zatvora zbog privrednog kriminala. Isto tako, razočaran sam izostankom reakcije Središnjice HDZ-a na kandidaturu dotičnog.” – stoji u priopćenju dogradonačelnika Petrinje prof. Branimira Bešlića.

Komentirajte