Naslovnica Vijesti Kultura Završena Županijska smotra kazališnih amatera

Završena Županijska smotra kazališnih amatera

Dom kulture Sisak na dva dana, proteklog tjedna, postao je središte kazališnih amatera. Prvog dana Županijske smotre kazališnih amatera predstavile su se četiri dramske skupine: SKD Prosvjeta Pododbor Sisak, Češka Beseda Sisak, Plesni teatar Doma kulture Sisak i Scena Sisak. Prema riječima kazališnog kritičara i ovogodišnjeg selektora Igora Ružića, ovogodišnje izdanje festivala bilo je vrlo uspješno. Kazao je da je zadovoljan viđenim, a glumački amaterizam ocijenio je kvalitetnim.

S predstavom “Patnje jedne žene” Amaterskog kazališta “Radoholičari Dvor”, koja je odigrana u petak, 04. travnja, završena je ovogodišnja Županijska smotra kazališnih amatera. Glumci iz Dvora predstavili su se s pričom koja je inspirirana djelom Marka Uvodića “Priče iz sudnice”. Slika bračnog života jednog para oduševila je publiku.
Pobjednik će, odabirom selektora predstavljati županiju na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera što će se od 23. do 25. svibnja održavati u Vodicama i od 30. svibnja do 1. lipnja u Slavonskom Brodu. Čije kazališno ostvarenje je najbolje biti će poznato slijedeći tjedan.

Komentirajte