Naslovnica Sport Ostali sportovi Završen “5. Sisački gimnastički vikend”

Završen “5. Sisački gimnastički vikend”

Sisak je ovog vikenda u SD Brezovica okupio više od 400 natjecatelja iz Zagreba, Čakovca, Varaždina, Samobora, Rijeke, Splita, Solina, Karlovca, Slavonskog Broda, Ogulina, Zadra, Šibenika, Osijeka, Petrinje i Siska. Na trodnevnom natjecanju nastupali su gimnastičari iz 22 hrvatska kluba.

Prvi dan natjecanja, 26. pojedinačno prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici za mlađe kategorije bio je uspješan i za domaćine, ŠGK „Sokol“ Sisak. Siščani su imali dva predstavnika. Borna Matić osvojio je čak četiri odličja u kategoriji mlađih juniora. Zlato na preskoku i parteru, srebro na ručama i broncu na karikama. Trener Georgi Kazakov istaknuo je kako je jako zadovoljan i nastupom mlađeg juniora Augustina Plaveca, kojemu je ovo prva godina da se natječe u najzahtjevnijem „A programu“. Augustin je na karikama osvojio odlično 5. mjesto.

Drugi dan natjecanja, održalo se 2.kolo regije „Sjever“ u sportskoj gimnastici za B,C i D program. U „C programu“, Matej Šaban osvojio je broncu u višeboju u seniorskoj kategoriji, a Leon Marinić brončani je bio u juniorskoj kategoriji.

Posljednji dan bio je rezerviran za 121 početnika i rekreativca. Brezovica je, prvi puta, ugostila one najmlađe natjecatelje koji su se tek počeli baviti gimnastikom kojima je ovo bio prvi nastup pred publikom i sucima. Roko Pejić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji učenika 2.razreda osnovne škole. Predškolska ekipa djevojčica osvojila je 3.mjesto, a djevojčice u kategoriji 3.razreda osnovne škole osvojile su 2.mjesto.

Uz sedam medalja u pojedinačnoj i dva pehara u ekipnoj konkurenciji, ovo je bio nastavak uspješne sezone za sisačke gimnastičare.

Komentirajte