Naslovnica Vijesti Kultura Završen 2. Star film festival

Završen 2. Star film festival

U subotu, 5. rujna, svečano je zatvoren drugi po redu Star Film Fest. U tri dana, koliko je Star Film Fest trajao, posjetilo ga je 300 zaljubljenika u film.

Već je samo otvaranje Star Film Festa u sisačkom, veličanstvenom Starom gradu visoko postavilo ljestvicu očekivanja, a ostala dva dana održana su u intimnom ambijentu Kazališta 21 i opravdala očekivanja posjetitelja te im pružila nesumnjivo ogroman filmski užitak.

Uz pregršt atraktivnih filmova iz cijelog svijeta, Festival je popraćen i s mnoštvom dodatnog sadržaja kao što su foto i video radionice te predavanje Luke Rukavine „Od teorije do prakse“ i predstavljanje filmskih festivala (47. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva Four River Film Festival i 21. Filmska revija mladeži te Dokuma Film Festival i Brač Film Festival) u Narodnoj knjižnici i čitaonici Sisak, izložba Harisa Čalkića „Fina prašina“ u Galeriji Siscia Obscura…

Na svečanom zatvaranju Festivala odabrani su najbolji filmovi. Stručni žiri koji su činili Darko Drinovac, Danijel Kušan, Nera Stipičević i Davor Žmegač, odabrali su iz svake filmske kategorije (dokumentarni, eksperimentalni, igrani) po jedan najbolji film. Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je film Ljubi bližnjega svog (Darovan Tušek), dok je najboljim eksperimentalnim filmom proglašen film Uprising Pact (Ale Paschoalini). Najboljim filmom u kategoriji igranog filma proglašen je film The Game (Pedro Coutinho), a titulu najboljeg filma festivala odnio je film Linda, a Horrible Story (Bruno Gularte). I publika je dodijelila nagradu za najbolji film po svom izboru. Nagradu je odnio igrani film Govorna pošta (Leo Vitasović).

Komentirajte