Naslovnica Vijesti SMŽ Zapljene oružja u Lekeniku

Zapljene oružja u Lekeniku

Provodeći pojačane aktivnosti po operativnoj akciji „Mir i dobro“ policijski službenici Policijske postaje Sisak proveli su dvije kriminalističke obrade nad 51-godišnjim i 73-godišnjim hrvatskim državljanima, obojicom s područja Lekenika, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.Dana 30. prosinca 2008. godine, temeljem naloga Županijskog suda u Sisku, izvršena je pretraga stana, osobnog automobila i vikend-kuće na području Lekenika, sve vlasništvo osumnjičenog 51-godišnjaka.

Pretragom osobnog automobila pronađen je pištolj s dva pripadajuća okvira i 18 komada pripadajućeg streljiva, dok su pretragom vikend-kuće pronađena 2 ručna bacača raketa M-80, tzv. zolje, jedna automatska puška, jedna lovačka puška s glatkim cijevima, 634 komada puščanog streljiva, 181 komad lovačkog streljiva i 5 okvira za automatsku pušku.

Sve pronađeno od osumnjičenog je oduzeto te je isti uhićen, a provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je navedeno oružje i streljivo nabavio tijekom i nakon Domovinskog rata te od tada isto neovlašteno posjedovao. Protiv osumnjičenog 51-godišnjaka zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari podnesena je kaznena prijava, kao i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

U drugom slučaju, također 30. prosinca 2008. godine, policijski službenici postupali su po dojavi o nasilničkom ponašanju u obitelji, kojom je prilikom osumnjičeni 73-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,50 g/kg verbalno napadao svoju suprugu.

Prilikom postupanja u kući je pronađena jedna lovačka puška, jedna poluautomatska puška te 8 komada lovačkog streljiva i 14 komada puščanog streljiva. Pronađeno oružje i streljivo je oduzeto te je utvrđeno kako je osumnjičeni isto nabavio nakon Domovinskog rata i od tada neovlašteno držao u svojoj kući.

Protiv osumnjičenog 73-godišnjaka zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari podnesena je kaznena prijava, kao i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Komentirajte