Naslovnica Vijesti SMŽ Zaplijenili 1840 kg duhana i 1000 šteka cigareta

Zaplijenili 1840 kg duhana i 1000 šteka cigareta

U utorak, 2. rujna, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke, uz podršku policijskih službenika Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Službe organiziranog kriminaliteta, a u koordinaciji s  policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Uprave kriminalističke policije, Jedinice za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije,  proveli su  zajedničku akciju u cilju suzbijanja krijumčarenja duhanskih proizvoda preko državne granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. U ovoj akciji sudjelovali su i policijski službenici  Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave osječko-baranjske  kao i Grupe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave brodsko-posavske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su pet državljana Hrvatske  i jedan državljanin Bosne i Hercegovine  u više navrata krijumčarili  preko državne granice mimo legalnih graničnih prijelaza iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, duhan i cigarete te je protiv njih podnesena kaznena prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora.

Temeljem Naloga Županijskih sudova  u Sisku i Osijeku pretraženi su njihovi domovi,a pretragom je pronađeno i oduzeto 360 kilograma duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija.  Tri su osobe uhićene i uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela  izbjegavanja carinskog nadzora predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke,a nakon ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Kutini,  su  pušteni na slobodu.

Tijekom akcije policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke  zaplijenili su 1001 šteku cigareta  i 1841 kilogram duhana, sve bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, čime je temeljem odredbi Zakona o trošarinama  na štetu Republike Hrvatske počinjena materijalna šteta od oko milion kuna.

Komentirajte