Naslovnica Vijesti SMŽ Za udruge gotovo 1,2 milijuna kuna iz županijskog proračuna

Za udruge gotovo 1,2 milijuna kuna iz županijskog proračuna

U prostoru Doma za starije i nemoćne u Sisku u utorak, 2. srpnja, su potpisani ugovori o financijskim potporama koje je Sisačko-moslavačka županija dodijelila za projekte i programe udruga iz područja zdravstvene zaštite i prevencije ovisnosti, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruga iz područja socijalne skrbi, udruga umirovljenika, izvaninstitucionalne skrbi, udruga mladih te programe udruga proisteklih iz II. svjetskog rata.

“Riječ je o ukupnim sredstvima u iznosu od milijun i 175 tisuća kuna koja su raspoređena na 80 udruga” – rekao je sisačko – moslavački župan Ivo Žinić koji je potpisao ugovore o izravnom financiranju s predstavnicima udruga.

Njih 10 je dobilo potporu za svoje projekte iz područja zdravstvene zaštite i prevencije ovisnosti. Za to je iz županijskog proračuna izdvojeno 80.000 kuna.

Za projekte i programe predstavnicima 35 udruga proisteklih iz Domovinskog rata dodijeljeno je 748 tisuća kuna. 

Za potpore programima 35 udruga iz područja socijalne skrbi, umirovljenika, izvaninstitucionalne skrbi, udruga mladih te programe udruga proisteklih iz II. svjetskog rata ovom prilikom je dodijeljeno 355 tisuća kuna.

Župan je zahvalio na razumijevanju predstavnicima udruga što se sredstva dodjeljuju sa zakašnjenjem jer je prošlo već pola godine, ali i izrazio uvjerenje da to nije bitno utjecalo na njihove aktivnosti. Na kraju se svim udrugama zahvalio na dosadašnjoj suradnji, izrazio uvjerenje kako će i dalje dobro surađivati te im poželio puno uspjeha u njihovom radu.

Komentirajte