Naslovnica Vijesti Sisak Vlado Andučić kandidat HNS-a za gradonačelnika Siska

Vlado Andučić kandidat HNS-a za gradonačelnika Siska

Vlado Andučić,  predsjednik HNS-a Podružnice Sisak i dogradonačelnik Siska, kandidat je Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata, za gradonačelnika Siska na predstojećim lokalnim izborima.

„Zalažem se za transparentan i održiv sustav  razvoja grada koji uključuje a ne isključuje svoje građane, ali i cjelokupnu poduzetničku i stručnu javnost” – rekao je Vlado Andučić u srijedu navečer na sjednici predsjedništva HNS-a podružnice Sisak, na kojoj je izabran kao kandidat za gradonačelnika Siska na lokalnim izborima.

Za kandidaturu dobio je i potporu Hrvatske stranke umirovljenika, kroz potpisano pismo namjere o zajedničkom izlasku na izbore. S HSU-om HNS u Sisku godinama surađuje.

„U lipnju 2013. godine, između šest lista, voljom birača, koalicija tri stranke osvojila je  izvršnu vlast u gradu Sisku. Dvije od njih, HNS i HSU ostale su tokom cijelog mandata principijelno i beskompromisno na odrednicama izbornog programa temeljem kojeg su dobile potporu građana, što su potvrdile radom zajedničkog kluba u Gradskom vijeću. Iz toga razloga ovu potporu HSU-a iznimno cijenim. U politici, poštivanje međustranačkih dogovora nema alternative i temelj je uspostavljanja povjerenja nužnog za realizaciju ponuđenih programa. Nadam se će nakon ovih izbora završiti era političke korupcije „cekeraša“ i „samozvanaca“ u sisačkoj politici“ istakao je Andučić najavivši kako će predstaviti program za mandata 2017.-2021. idući tjedan.

I prije izbora 2013. HNS i SDP su u Sisku imali zasebne kandidate, Andučića i Ikić Baniček, no uspjeli su se dogovoriti o zajedničkom izlasku na izbore, ali ovaj put to je manje vjerojatno zbog raskida koalicije na vlasti.

SDP će za novi mandat kandidirati Kristinu Ikić Baniček, kandidaturu su najavili i dr. sc. Vlatka Vukelić, ispred HSP-a Ante Starčević, HDZ-ov je kandidat Franjo Šaban, a svoju kandidaturu je najavio i nezavisni Sabahudin Gašić.

Komentirajte