Naslovnica Vijesti Sisak Vipnet opremio i uredio kupališta u Sisku i Petrinji

Vipnet opremio i uredio kupališta u Sisku i Petrinji

Vipnet je opremio i uredio kupališta u 7 gradova Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Uređenje kupališta u Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju, Slunju, Karlovcu, Sisku i Petrinji dio je inicijative „Čini pravu stvar“ pokrenute povodom obilježavanja Vipnetovog 15. rođendana. Kupalištima su  dodani novi zabavni sadržaji i oprema koja će građanima uljepšati predstojeću kupališnu sezonu. Nova oprema i sadržaji Vipnetova su trajna donacija gradovima.

Osim samog uređenja i opremanja kupališta, velika je pozornost posvećena i očuvanju prirodnog sklada i osmišljavanju novih rekreativnih sadržaja koji su podjednako atraktivni za sve generacije.

– Cilj je bio doprinijeti i sadržajno obogatiti prekrasna riječna i slatkovodna kupališta na način koji ne zadire u zatečenu netaknutu prirodu. Zato smo se odlučili za mahom montažnu opremu koja se lako sprema u zimskim mjesecima ili je dovoljno otporna i u skladu je s riječnim godišnjim mijenama. Željeli smo da osim kupanja to budu mjesta susreta, druženja, uživanja, rekreacije te da se koriste što duži period u godini. Na svakom kupalištu nastojali smo detektirati baš ono što nedostaje i maksimalno oslušnuti građane i njegove želje, navike i način korištenja kupališta – rekla je arhitektica Martina Jukić Stanić iz arhitektonskog ureda Jukić&Prlić

Tako su na kupališta u Sisku, Petrinji, Slunju, Karlovcu, Ogulinu, Dugoj Resi i Ozlju između ostalog, a ovisno o potrebama pojedinog kupališta dodani: tereni za odbojku na pijesku i tereni za badminton, velika jedra za hlad, drvena sunčališta, pontoni za kupanje i sunčanje pozicionirani usred rijeke ili jezera, roštilj parkovi, dječje sprave za igru s anitstres podlogama, trim parkovi za gimnastiku, mini parkovi s mrežama za sunčanje na kupalištima koja sadrže adekvatan drvni pokrov, golovi za vaterpolo, stalci za bicikle, koševi za reciklažu i odvajanje otpada, kabine za presvlačenje, suncobrani, klupe, sjedeće garniture itd.

– Naša je želja na jedinstven i prije svega koristan način obilježiti Vipnetov 15. rođendan. Uređenjem gradskih kupališta, želimo zahvaliti građanima na povjerenju koje su nam pružili u posljednjih 15 godina i barem djelomično im se odužiti ulažući u razvoj njihovih lokalnih sredina. Ponosan sam na sve što je Vipnet u Hrvatskoj do sada učinio na području društveno odgovornog poslovanja i raduje me da naš primjer slijede i ostale kompanije. Želim istaknuti i pozitivnu reakciju lokalne zajednice koja je od samog početka prepoznala projekt te odlično reagirala i osigurala realizaciju pripremnih radova – izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Kupališta u Karlovcu, Slunju, Ozlju, Ogulinu i Dugoj Resi te Sisku i Petrinji uređena su u suradnji s gradovima koji su obavili pripremne radove temeljenja. Više od 70 posto elemenata instaliranih na kupalištima domaće su proizvodnje. Primjerice, trim sprave i kabine za presvlačenje izrađene su u Osijeku, drvena sunčališta u Velikoj Gorici, dekorativna jedra za zaštitu od sunca u istarskim Matuljima, pontoni u Kutini, suncobrani u Krapini, a odbojkaški i badminton tereni u Zagrebu.

Komentirajte