Naslovnica Crna kronika Vikend s puno teških prometnih prekršaja

Vikend s puno teških prometnih prekršaja

Policijski službenici su u subotu, 16. veljače oko 22 sata u mjestu Husain, na kutinskom području, zaustavili osobni automobil kutinskih registracija, kojim je upravljao 44-godišnjak. Utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,62 promila i da mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neodazivanja izvanrednom liječničkom pregledu. Do otriježnjenja je smješten u posebnu prostoriju policijske postaje te će biti prekršajno prijavljen temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Par minuta kasnije iste večeri u Ulici Ferde Hefelea u Sisku zatečen je 30-godišnjak, koji je osobnim automobilom sisačkih registracija upravljao pod utjecajem alkohola od 2,03 promila. Provjerom je utvrđeno da se radi o recidivistu, do sada već dva puta pravomoćno osuđenim za istovrsni prekršaj. Uhićen je i nakon otriježnjenja uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

Na nadležni sud doveden je i 39-godišnjak, koji je također u subotu, 16. veljače nešto prije ponoći, u Ulici Marijana Celjaka u Sisku zatečen da upravlja osobnim automobilom sisačkih registracija i to pod utjecajem alkohola od 2,35 promila.

U petak, 15. veljače u jutarnjim satima u mjestu Gornji Viduševac, grad Glina, zaustavljen je teretni automobil zagrebačkih registracija, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita za ovu kategoriju vozila, upravljao 29-godišnjak. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Sisku.

U nedjelju, 17. veljače oko 3 sata, policijski službenici su u Novskoj prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka, koji je osobnim automobilom kutinskih registracija upravljao pod utjecajem alkohola od 1,32 promila te se nije kretao sredinom obilježene prometne trake. Budući je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, do otriježnjenja je zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje. Zbog počinjenih prometnih prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

Komentirajte