Naslovnica Vijesti SMŽ Opremljen stan Zaklade Viktorija

Opremljen stan Zaklade Viktorija

Prvi cilj Zaklade Viktorija za djecu oboljelu od malignih i drugih teških bolesti Sisačko-moslavačke županije je ostvaren, rekao je Andrija Rudić, upravitelj Zaklade.Naime,  15. veljače 2011.g., na Međunarodni i nacionalni dan djece oboljele od malignih bolesti županica Marina Lovrić Merzel svečano će otvoriti stan u Zagrebu namijenjen privremenom smještaju potrebitih obitelji s djecom oboljelih od malignih i drugih teških bolesti.

Četverosobni stan od 90 kvadratnih metara površine u ulici Novi Goljak 7a, koji je Zaklada na raspolaganje dobila od Grada Zagreba, bit će na raspolaganju svoj djeci i obiteljima s područja naše županije koji imaju potreba boraviti u Zagrebu za vrijeme medicinskih postupaka.

To će značiti uklanjanje značajnog financijskog tereta s obitelji s oboljelom djecom i izravnu pomoć, jer često su obitelji prinuđene ili svakodnevno putovati ili samostalno plaćati smještaj u Zagrebu kada su njihova djeca na liječenju ili dugotrajnim dijagnostičkim pretragama.

U stanu će u tri sobe moći biti istovremeno smješteno ukupno sedam osoba, a sukladno Pravilniku o davanju stana na korištenje to znači da će biti moguće da u jednome trenutku borave čak tri obitelji.

Stan je u posljednjih nekoliko mjeseci, unatoč teškom gospodarskom stanju i lošem položaju tvrtki koje se bave proizvodnjom namještaja zbog pada prometa, lanca neplaćanja i drugih loših uvjeta za poslovanje, opremljen donacijama tvrtki, obrta i fizičkih osoba s područja naše županije, ali i šire.

Četrnaestero donatora doniralo je tako krevete, madrace, posteljinu, ormare, radne stolove, kuhinju, kuhinjsku opremu, posuđe, elektro-uređaje, tepihe, radove, kućnu elektroniku… i tako se uključilo u rad ove humanitarne zaklade.

Do sada je oko 80 donatora, fizičkih i pravnih osoba doniralo oko 135.000 kuna u zakladni fond, a Sisačko-moslavačka županija do sada je osigurala ukupno 200.000 kuna – 100.000 kuna osnivačkog pologa, te donaciju za 2010. godinu od 100.000 kuna. Također, svi članovi zakladnih tjela odrekli su se financijske naknade za svoj rad i time dodatno olakšali rad i omogućili veću održivost.

Komentirajte