Naslovnica Vijesti SMŽ Više od milijun kuna za poslovne zone u županiji

Više od milijun kuna za poslovne zone u županiji

Zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir sastala se je s državnom tajnicom u Ministarstvu gospodarstva,rada i poduzetništva Tihanom Kraljić pri čemu su razgovarale o ulaganjima u razvoj poduzetničkih zona u općinama i gradovima u Sisačko-moslavačkoj županiji.Državna tajnica Tihana Kraljić izvijestila je zastupnicu Petir da je dokumentacija za zone u Sisačko-moslavačkoj županiji zaprimljena od strane Županije tek 16.07.2010.godine nakon što su već održana dva povjerenstva na kojima je raspoređena većina sredstava te je upozorila da će novi javnipoziv biti  objavljen do 01. ožujka 2011.godine i da bi do tada trebalo pripremiti urednu dokumentaciju i rješiti imovinsko-pravne odnose.

” Ne znam zašto je Županija tako kasno poslala projekte Općina i Gradova. Zbog interesa razvoja gospodarstva ne bi smjelo biti nikakvog razloga za zadržavanje dokumentacije u ladicama županijske uprave već bi svi zajednički trebali uložiti napore da se osiguraju uvjeti za nova ulaganja pri čemu ključnu ulogu imaju poduzetničke zone, rekla je Petir.

Unatoč tome Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva odobrilo je više od milijun kuna za razvoj poduzetničkih zona u općinama i gradovima Sisačko-moslavačke županije i to kako slijedi:

1. Grad Kutina-Poslovna zona Kutina I
100.000,00 kuna

2. Grad Sisak- Poslovna zona Sisak-komunalna zona
430.000,00 kuna

3. Općina Velika Ludina- Poduzetnička zona Velika Ludina I faza
150.000,00 kuna

4. Grad Petrinja- Mošćenica Poljana
200.000,00 kuna

5. Grad Novska-  Poduzetnička zona Zapad
200.000,00 kuna

UKUPNO: 1.080.000,00 kuna

Komentirajte