Naslovnica Vijesti Sisak Vidović, uz potporu Milanovića, objavio kandidaturu za gradonačelnika Siska

Vidović, uz potporu Milanovića, objavio kandidaturu za gradonačelnika Siska

Milanović i Vidović u posjeti Applied Ceramicsu

Nakon Bleiburga predsjednik SDP-a Zoran Milanović boravio je danas u Capragu. Domaćin mu je bio Davorko Vidović, nedavno potvrđeni kandidat za gradonačelnika Grada Siska na predstojećim neposrednim izborima u svibnju iduće godine. S njima su Sisak posjetili i saborski zastupnici dr. Mirela Holy, članica saborskog Odbora za zaštitu okoliša te mladi zastupnik Danijel Mondekar.

“S nama je trebao danas biti i prof. dr. Gvozden Flego što ukazuje na tri točke na koje će SDP obratiti pažnju u idućih osam mjeseci do izbora. Prvi je ekologija jer je Sisak jedini grad u Hrvatskoj koji među 10 svojih strateških problema ističe ekologiju. Uz pomoć Europskih fondova u idućih 10 godina riješiti ćemo problem zagađenja zraka, vode i tla u Sisku te ćemo uskoro biti prvi grad koji će uvesti ekološku rentu od zagađivača i čija će sredstva ići građanima. Do sada to pravo imaju samo stanovnici Jakuševca. – objavio je Davorko Vidović ispred Mjerne postaje u Capragu.

Kao ostale dvije točke naveo je zapošljavanje i obrazovanje istaknuvši kako je svako radno mjesto dobro, no da je još bolje ono radno mjesto koje bi omogućilo zapošljavanje visokoobrazovanih Siščana koji sada takve poslove mogu naći samo u Zagrebu i van Hrvatske.

“Sisak je živa slika i prilika HDZ-ove Vlade gdje je sve van centrale moći prepušteno samome sebi i slučaju. Tu je i problem lokalne uprave jer se sve spušta u centralnu blagajnu zbog čega je Hrvatska potpuno neravnomjerno razvijena država.” – rekao je Zoran Milanović. On je istaknuo da je Sisak grad ogromnog, ali neiskorištenog, potencijala i u kojem se može kvalitetno živjeti kritiziravši usput način (ne)gradnje autoceste Sisak-Zagreb. ” Slušamo neistine da je Picula kriv što se autocesta ne gradi, no istina je da je tome razlog nedostatak političke volje da se pomogne ovom području možda zbog toga što u ovoj županiji Vlada SDP.” – iznio je svoje mišljenje o autocesti Milanović. Izaslanstvo je nakon toga posjetilo i tvrtku Applied ceramics.

Davorka Vidovića je Gradski odbor SDP-a Sisak imenovao kandidatom za gradonačelnika Grada Siska iako je od strane županijskog SDP-a pokušalo se nametnuti središnjici SDP-a kandidaturu Zorana Vasića . No PULS-ovo istraživanje pokazalo je da od svih lokalnih SDP-ovaca u Sisku  najveću popularnost i dalje ima upravo Davorko Vidović.

“U ovom trenutku imam vrlo dobre kontakte s našim koalicijskim partnerima iz prošlih izbora, a ovdje je s nama danas i tajnik Gradskog HSLS-a. Koalicija s HNS-om je vrlo izgledna u Sisku, dok ćemo s HSU-om i HSS-om još vidjeti idućih mjeseci. Moguće je da Sisačko proljeće bude uvećano za HSU, ili pak možda umanjeno za HSS, no to ćemo dogovarati u narednom razdoblju.”- rekao je Davorko Vidović.

Komentirajte