Naslovnica Vijesti SMŽ Velike zapljene droge na kutinskom području

Velike zapljene droge na kutinskom području

Ukupno 225 stabiljki indijske konoplje spremnih za berbu, visine od 27 do 106 cm,  pronašla je policija u utorak u improviziranom laboratoriju za uzgoj u Međuriću kod Kutine. Vlasnik je plantaže 21-godišnji mladić s kutinskog područja, koji  je i uhićen.

Procjena je policije kako bi se od ove berbe moglo dobiti više od 40 kilograma marihuane, što bi na ilegalnom tržištu vrijedilo više od milijun kuna.

Mladić, koji do sada nije bio uopće evidentiran kao počinitelj kaznenh djela, laboratorij je na  katu kuće opremio sa 16 fluoroscentnih lampi i mjernim uređajima temperature i vlažnosti zraka.

“Stvorio je tropske uvjete koji bi mu omogućili, da nije otkriven, i do tri berbe godišnje. Kako je očito drogu proizvodio  s namjerom daljnje distribucije kazneno je prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.” – rekao je na tiskkovnoj konferenciji u četvrtak Igor Klobučar, voditelj Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave Sisačko-moslavačke.

Mladić je prijavljen i za krađu električne energije, obzirom je utvrđeno kako je osumnjičeni kuću u kojoj je smjestio laboratorij električnim kablovima mimo brojila neovlašteno priključio na električnu mrežu.

Policija je izvjestila i o jučerašnjoj zapljeni 1239 grama marihuane, u mjestu Ilova, pokraj Kutine.  Policija je po nalogu suda pretražila kuću 26-godišnjeg vlasnika te je pronašla drogu. Protiv 26-godišnjaka, koji trenutačno nije dostupan policiji, podnesena je kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Ova dva slučaja, ističu u policiji, nisu povezana.

Komentirajte