Naslovnica Vijesti SMŽ Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Topuskom

Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Topuskom

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u Top Termama Topusko.

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su upalili Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, Ivica Kuzmić, načelnik općine Topusko, Domagoj Mosler, direktor Top Termi Topusko i Tomislav Gudić iz Plazma Sportskih igara mladih.

Baklju su do cilja donijeli najmlađi topuščanski sportaši s Viktorom, maskotom Igara.

„Sportske igre mladih su odlična ideja i upravo ono što je potrebno mladima da u njih usadimo taj sportski duh i da se mladi aktiviraju i što više uključe u sportske aktivnosti. Današnje vrijeme koje je opterećeno raznim porocima, Sportske igre su primjer druženja za sve mlade.” – rekao je župan prilikom otvorenja igara.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja općine Topusko koja su se natjecala u napetim turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

U graničaru na državnu završnicu plasirale su se ekipe: Barca i Licitari

Mladi trkači: Luce Šalković, Antonela Medved, Karlo Maračić i Borna Abramović osvojili su zlatne medalje u turniru u atletici i osigurali svoje mjesto na državnoj završnici.

Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja, gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici državnih turnira sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Osim sportskog dijela natjecanja, djecu i građanedočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslovai Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čekala je okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, djeca su sudjelovala i u izboru za najboljeg sportaša Hrvatske, a brojne zanimljivosti nudili su HPB i Hrvatska pošta korneri.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/

Komentirajte