Naslovnica Vijesti Sisak Veleposlanik Azerbajdžana posjetio Sisak

Veleposlanik Azerbajdžana posjetio Sisak

Veleposlanik Republike Azerbajdžan u RH Kamil Khasiyev posjetio je protekli tjedan Sisak, a u gradskoj vijećnici ga je primio gradonačelnik Dinko Pintarić sa suradnicima koji su ga upoznali s trenutnom gospodarskom situacijom u gradu Sisku, te mogućnostima gospodarske suradnje.

Predsjednik HGK-Županijske komore Sisak Boris Mesarić upoznao je veleposlanika s radom komore te ga informirao o ulaganjima, obrtništvu i drugim gospodarskim aktivnostima.

Rikardo Marelić, direktor Poslovnih zona Sisak održao je prezentaciju poslovnih zona, s naglaskom na infrastrukturu kojima su zone opremljene te kvalitetu njihovog geostarteškog položaja kao i komparativne prednosti u odnosu na druge gradove.

Mario Vlahinić iz Lučke uprave Sisak predstavio je projekt koji je, kako je rekao gradonačelnik, od životne, strateške i gospodarske važnosti za ovaj grad. Riječ je o projektu nove luke Sisak koji podsjeća na mogućnost kompletne plovnosti rijeka Save i Kupe.

Davor Buinac iz Neo Segesta grupe govorio je o mogućnosti direktne implementacije jodne vode, kojom je bogato sisačko područje, u zdrvstvene sustave  te o projekt u Terme Siscia.

– Iako je vrijeme teško, ne želimo biti skromni i sjediti prekriženih ruku. Znamo da su ovi projekti ambiciozni, no mi i želimo biti ambiciozan grad. Uvjerili smo NJ.E. veleposlanika kako imamo konkretne projekte. U Sisak je dobrodošao svaki kapital i ulaganje, privatno i strano, koje bi donijelo ono što je nužno, ne samo ovom gradu, već i čitavoj HR, nove investicije. Sisak kroz kontinuitet razgovara s veleposlanicima nudi svoje projekte, pruža ruku prijateljstva, ali želi i iskoristiti mogućnost investicija i dobiti, a najveća dobit za nas su nova radna mjesta – rekao je gradonačelnik Pintarić.

Veleposlanik se zahvalio na prijemu te naglasio kako Hrvatska ima odlične odnose s Azerjbedžanom, na političkoj, ekonomskoj i kulturnoj razini.

– Naša je želja raditi s hrvatskim regijama i zato mi je drago što smo imali prilike čuti specifične projekte koji su izuzetno kvalitetni i koji Hrvatskoj mogu dovesti nove investicije. Dovođenje ekonomskih korporacija je cilj našeg veleposlanstva i  vjerujemo kako ćemo ga uspjeti ispuniti. Neka naš primjer posluži i vama. Azerjbadžan je nekad bio zemlja u koju su drugi ulagali, a danas mi ulažemo u druge zemlje. Vjerujem kako je Sisak jedan od gradova u koji bi u budućnosti mogli ulagati- istaknuo je veleposlanik Khasiyev.

Komentirajte
Podijeli objavu