Naslovnica Vijesti Sisak Uz novi sustav naplate autobusnih karata i nove skupine građana imat će...

Uz novi sustav naplate autobusnih karata i nove skupine građana imat će besplatne vožnje

Auto promet Sisak obavještava putnike da će se uvođenjem novog naplatnog sustava autobusnih karata mijenjati i kartice putnika.

Putnici će tijekom mjeseca ožujka besplatno dobiti nove kartice, a već sada možete na blagajni Autobusnog kolodvora Sisak podići i ispuniti zahtjeve za nove kartice. Prilikom povratka stare kartice nepotrošen iznos novca bit će prebačen na novu karticu. Postojeće (stare) kartice putnici će moći koristiti do 31. ožujka 2017., a rok za zamjenu stare kartice novom nije ograničen.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća izmijenjena je i Odluka o sufinanciranju troškova javnog prijevoza za određene kategorije građana. Umjesto vožnje po cijeni od tri kune autobusima Auto prometa na području grada, uz nezaposlene od sada će i osobe starije od 65 godina bez prihoda,  korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, doplatak za pomoć i njegu kao i osobnu invalidninu imati pravo na 40 besplatnih vožnji tijekom mjeseca u jednom smjeru.

Umirovljenici i osobe s invaliditetom i dalje imaju pravo na prijevoz u javnom prometu na području grada po cijeni od tri kune za vožnju u jednom smjeru.

Komentirajte