Naslovnica Vijesti Sisak Uz donaciju sisačkoj bolnici najavljen je i humanitarni koncert

Uz donaciju sisačkoj bolnici najavljen je i humanitarni koncert

Zaklada Viktorija – zaklada za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti, uz Ininu podršku organizira veliki humanitarni koncert na kojem će nastupiti Gibonni.

Koncert će se održati 10. studenoga u 20 sati u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku. INA će podržati projekt donacijom od 125 tisuća kuna koja, uz sav prihod prikupljen prodajom ulaznica, ide u svrhu osiguravanja sredstava za logopeda za pomoć oboljeloj djeci s područja Sisačko-moslavačke županije, a prigoda je iskorištena i za uručenje Inine donacije u iznosu od 115 tisuća sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“.

Željka Josić, predsjednica Upravnog odbora Zaklade Viktorija, objasnila je kako su odlučili o namjeni donacije: „Prateći dijagnoze naših malih korisnika ustanovili smo kako je za proces njihova izlječenja neophodan i logoped, a na žalost oni nemaju vremena čekati na njegove usluge nekoliko mjeseci koliko se trenutačno čeka. Stoga ćemo ovu donaciju Ine, na kojoj od srca zahvaljujemo, namijeniti za rad logopeda koji će raditi isključivo s djecom koja su korisnici pomoći naše Zaklade Viktorija kako bi s logopedskim vježbama krenuli onda kada su im najpotrebnije.“

INA je sa Zakladom Viktorija surađivala i ranije, no ova inicijativa rezultat je angažmana Ininih zaposlenika koji su predlagali projekte i Udruge koje bi INA trebala podržavati, a najveći broj glasova zaposlenika dobila je upravo Zaklada Viktorija. Temeljem tog natječaja INA je odlučila Zakladu podržati donacijom od 125 tisuća kuna čime će se, zajedno s prihodima od ovog koncerta, osigurati sredstva za logopeda.

U inicijativu Zaklade Viktorija i Ine spremno se uključio Gibonni, jedan od omiljenih hrvatskih glazbenika: „Ovakve akcije me zaista raduju – kad istovremeno radiš, pomažeš i istinski uživaš. S Inom lijepo surađujem na sličnim humanitarnim projektima već godinama i nadam se da će ih biti još i više, jer ovo su akcije koje treba podržavati. Djeca su naša budućnost i pomozimo im ako možemo – stoga vas pozivam da budete zajedno s nama na koncertu i pokažete veliko srce, a mi ćemo se potruditi da vam bude odlično!“

„Zahvaljujem Ini na sudjelovanju i pomoći u ovom humanom projektu Zaklade Viktorija za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim i drugim teškim oboljenjima Sisačko-moslavačke županije te g. Zlatanu Stipišiću Gibonniju, ujedno i UNICEF-ovom veleposlaniku dobre volje, koji se odazvao i došao u Sisak održati koncert za ovakav hvale vrijedan projekt. Pozivam vas da se odazovete u što većem broju i postanete dio ove velike humanitarne priče”, rekao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Ulaznice za koncert prodaju se na odabranim Ininim maloprodajnim mjestima i na ticketshop.hr po cijeni od 60 kuna u pretprodaji ili na dan koncerta, na ulazu u dvoranu, po cijeni od 80 kuna.

Osim najave koncerta, u bolnici je svečano uručena Inina donacije u iznosu od 115 tisuća kuna namijenjena nabavci UZV sonde i softwarea za pedijatrijsku kardiologiju te klimatizacijskog sustava. Donaciju je mr.sc Tomislavu Dujmenoviću, dr. med., ravnatelju bolnice, uručio Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, nakon čega su zajedno s Gibonnijem, Ininom maskotom Pumpićem i Crvenim nosovima – klaunovima doktorima obišli djecu na odjelima pedijatrije i dječje kirurgije te ih razveselili poklonima.

Zoltán Áldott tom je prilikom izjavio: „Danas smo ovdje ne samo da bismo najavili humanitarni koncert Gibonnija, već i da uručimo donaciju sisačkoj Općoj bolnici, treću u nizu od sedam koje smo pripremili za bolnice diljem Hrvatske. Osobito se trudimo pomoći upravo onima kojima je to najpotrebnije, a djeci je puno značio posjet Gibonnija i klaunova doktora.“

Ravnatelj bolnice, Tomislav Dujmenović istaknuo je kako dječja kardiologija danas zauzima značajno mjesto u liječenje djece: „Zahvaljujući donaciji Ine kupit ćemo dvije ultrazvučne sonde za ultrazvuk srca kod novorođenčadi i djece te će od početka sljedeće godine s radom započeti pedijatrijska kardiološka ambulanta. Unazad nekoliko godina takve preglede nismo mogli obavljati zbog nedostatka specijalista i tehničke opreme, a nove dijagnostičke pretrage znatno će poboljšati kvalitetu liječenja pedijatrijskih pacijenata.“

Komentirajte