Naslovnica Iz drugih medija Netokracija Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u...

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance


Prije nešto više od četiri godine, Smart Lumies, domaća tehnološka tvrtka, započela je svoj poduzetnički put s jedinstvenim interaktivnim kockama za djecu predškolske dobi, a koje su služile kao alat za učenje logičkih principa iza programiranja. Danas ova tvrtka pod svojim krovom objedinjuje i planira puno više od same kocke te su usmjereni na nešto starije uzraste. Trenutno im je glavni fokus izrada različitih igara koje na inovativan način iskorištavaju hardverske mogućnosti njihovih proizvoda, a koje su već testirali s tisućama djece.

Plan im je u narednih 5 godina postati vodeća tvrtka za izradu pametnih igračaka koje ne sadrže ekran kao glavnu komponentu, a mogućnost da Smart Lumies to ostvare prepoznao je HAX, vodeći hardverski akcelerator, a potom i nekoliko domaćih i stranih poslovnih anđela.

Najnovija vijest je da se privatnim investitorima nedavno pridružio i Fil Rouge Capital, investicijski VC fond koji raspolaže s iznosom od 45 milijuna eura za investiranje u mlade poduzetnike, startupove i tvrtke u fazi rasta, a koji je sufinanciran ESIF financijskim instrumentima Europskog investicijskog fonda. FRC planira do 2023. godine investirati u 250 kompanija sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a upravo je Smart Lumies jedan od startupa u njihovom portfelju koji je dobio investiciju za razvijen proizvod (MVP), a kojima su u toj fazi na raspolaganju investicije i do 1.5 milijun eura za udio od 5 do 15 posto.

Iz male garaže na Vrbiku, gdje su bili samo osnivači Filip Kovačić Popov i Martina Grgić, Smart Lumies došli su do ureda na dva kata na Kvatriću. Zvuči kao klasična priča iz startup svijeta, ali stvarno je tako bilo ističe Filip. S njim i Martinom sam…Source link

Komentirajte